Παιδικά βιβλία

Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου – Εκδόσεις Μίνωας

Μοιραστείτε το :

Το λάτρεψα!

Συγκινήθηκα τόσο πολύ.

Πώς γίνεται να ταυτίζομαι -σχεδόν- κάθε φορά ολόκληρη γαϊδάρα με τους πρωταγωνιστές στα παιδικά βιβλία που διαβάζω στο γιο μου και στην κόρη μου, δεν το καταλαβαίνω!

Ο Αιμίλιος του βιβλίου είναι ένα γλυκό και ευαίσθητο αγόρι που αγαπάει πολύ τη δασκάλα του. Όλα τα παιδιά της τάξης την αγαπάνε και γι’ αυτό κάθε πρωί της προσφέρουν λουλούδια.

Ο Αιμίλιος προσπαθεί κι εκείνος να βρει λουλούδια αλλά δυσκολεύεται στην τσιμεντούπολη που -όλοι λίγο πολύ- ζούμε. Ως εκ τούτου, αγχώνεται και στενοχωριέται μη νομίζει η δασκάλα ότι δεν την αγαπάει.

Ήθελα να κλάψω σε διάφορα σημεία, όπως εκεί που κόπιασε τόσο να μαζέψει μερικά αγριολούλουδα που φυτρώνουν στα πεζοδρόμια αλλά του φάνηκαν «φτωχά» μπροστά στο τεράστιο μπουκέτο με τα τριαντάφυλλα του συμμαθητή του και τα πέταξε.

Όταν ο Αιμίλιος βρήκε τη λύση στο πρόβλημά του, γιατί δεν τα παράτησε και όταν δεν τα παρατάμε, αργά ή γρήγορα, σαν το καλό το παλικάρι θα το βρούμε το άλλο μονοπάτι – παραλίγο να πλαντάξω.

Διαβάζοντάς το εκείνο το σημείο, η φωνή μου άρχισε να βγαίνει τρεμάμενη, δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια μου, έκανα μεγάλη προσπάθεια να συγκρατηθώ.

Τα παιδιά μου με κοίταζαν καλά καλά αλλά τους εξήγησα ότι συγκινήθηκα κι ότι η μαμά γενικά κλαίει με τα βιβλία και τις ταινίες!

Φοβήθηκα μήπως η συγκίνησή μου τα κάνει να απορρίψουν αυτό το υπέροχο τρυφερό βιβλίο που έγραψε η Ιωάννα Μπαμπέτα και εικονογράφησε η Λίλα Καλογερή, αλλά ευτυχώς το αγάπησαν κι είναι μέσα στις επιλογές τους!

Από το οπισθόφυλλο:

Κάθε πρωί όλα τα παιδιά προσφέρουν ένα λουλούδι στη δασκάλα τους, την κυρία Ρένα. Είναι τόσο γλυκιά και όμορφη! Εκείνη χαμογελά και τα αγκαλιάζει.
Ο Αιμίλιος όμως μπαίνει στην τάξη με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν έχει τριαντάφυλλο να της δώσει. Κι αν η κυρία Ρένα νομίζει πως δεν την αγαπά;

ΥΓ: Οι φωτό είναι της Χρυσής από Bliss seeking mom, η οποία με εξυπηρέτησε όταν η κόρη μου καταχώνιασε κάπου το βιβλίο και δεν το ‘βρισκα να το φωτογραφήσω!

About Author

Μοιραστείτε το :