...παίζει,  Τα παιδία...

Λεμονίτσα, λεμονιά

Μοιραστείτε το :

Σήμερα Σάββατο, μέρα ηλιόλουστη και βγήκαμε με το φουντούκι στο μπαλκόνι για λίγη κηπουρική! Μια λεμονίτσα που ‘χε αγοραστεί πριν κάνα 2μηνο περίμενε υπομονετικά σε μια γωνίτσα του μπαλκονιού μας να ξεβαρεθούμε και να τη μεταφυτεύσουμε!
Πιάσαμε με το φουντούκι λοιπόν δουλειά! Ρίξαμε πρώτα λίγο χαλικάκι στο πάτο της μεγάλης γλάστρας που θα φιλοξενήσει το δεντράκι μας –απαλλαγμένο από άλατα όπως μου είπε ένας συνάδελφος που ‘χει σπουδάσει Γεωπονική, για να στραγγίζει τα πολλά νερά και να αερίζεται η γλάστρα- και μετά χώμα μέχρι τη μέση περίπου.

 

edDSC_8026
Ανοίξαμε με τα χέρια μας μια τρύπα στο χώμα, βγάλαμε με προσοχή από το γλαστράκι του το μικρό δεντράκι, να μη φύγει το χώμα από τη «μπάλα» που έχει τις ρίζες του, το τοποθετήσαμε στη τρύπα, ρίξαμε και άλλο χώμα να το σκεπάσει και πατήσαμε το χώμα σε όλη την επιφάνεια της μεγάλης γλάστρας με ανοιχτές τις παλάμες μας!
Λίγο νερό με το κατακκόκινο ποτιστήρι μας και μια λεμονιά με πολλά μελλοντικά λεμόνια κάνει πια παρέα στην Ελιά και τη Κουμ κουάτ του μπαλκονιού μας!

 

edDSC_8030

About Author

Μοιραστείτε το :