...μαγειρεύει,  Αλμυρές νοστιμιές

Κόκκινα αυγά με καρδούλες!

Μοιραστείτε το :

Χθές, σύμφωνα με τη παράδοση, βάψαμε με το φουντούκι κόκκινα αυγά! ‘Ηταν η πρώτη μας φορά και ο αρχικός μας στόχος ήταν να κάνουμε σχέδια απο λουλούδια ή καρδιές, αλλά δεν μας πέτυχε… ίσως ήταν πολύ ισχυρή βαφή ή δεν ξέρω τι έγινε! Περάσαμε στο plan B και βάλαμε πάνω στα κατακόκκινα αυγά μας, αυτόκολλητα!

Μετά είχαμε το προβληματάκι ότι δεν είχαμε αυγοθήκες, αλλά όλο και κάτι βρήκαμε μές το φουντουκόσπιτο, οπότε τα αυγά μας βρήκαν τη θέση που τους αρμόζει!

Ακολουθούν φωτό της προσπάθειας μας, που υπο Κ.Σ. θα ‘πρεπε να μείνει το αποτύπωμα απο τα φυλλαράκια πάνω στα βρασμένα αυγά (το έχω κάνει στο παρελθόν με τη μαμά μου και έχει πιάσει) και το τελικό αποτέλεσμα!

Βήμα 1ο

Κόβουμε φυλλαράκια απο γλάστρες μας

Βήμα 2ο

Χρησιμοποιούμε ένα παλιό καλσόν (σε κομμάτια) και βάζουμε μέσα το βρασμένο αυγό με το φύλλο πάνω του στερεωμένο

DSC_0017 (Copy)

Βήμα 3ο

Βάζουμε τα αυγά μας μέσα στη βαφή μας (αναλόγως τη βαφή που έχουμε επιλέξει, φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θυμίζω ότι υπάρχουν και φυσικοί τρόποι βαψίματος, πατζάρια, μώβ λάχανο κλπ, απλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο).

DSC_0025 (Copy)

Βήμα 4ο

Μετά απο 12′ έπρεπε να βγάλουμε κατακόκκινα αυγά με σχέδιο απο τα φύλλα μας. Εμείς βγάλαμε σκέτο κατακόκκινα αυγά, οπότε απλά κολλήσαμε αυτοκόλλητα πάνω τους για να τα στολίσουμε (και να παίξουμε!)

DSC_0030 (Copy) DSC_0031 (Copy)

Βήμα 5ο

Η μέλισσα δέχτηκε να προσέχει τα αυγά μέχρι να μη το χρειάζονται πιά! Κανονικά θα έπρεπε να είναι κότα/πάπια, αλλά οκ, μάνα δεν είναι μόνο όποια γεννάει, αλλά και όποια αγαπάει-προσέχει (θα έλεγα μεγαλώνει, αλλά αυτά τα αυγά δεν θα μεγαλώσουν, για την ακρίβεια δεν θα βγάλουν ούτε τη βδομάδα! :Ρ )
DSC_0032 (Copy)
Και του χρόνου!Καλή Ανάσταση σε όλους!

About Author

Μοιραστείτε το :