Κουλουράκια με πορτοκάλι και ελαιόλαδο!
Χθές φτιάξαμε με το φουντουκάκι συνταγή του ενός και μοναδικού Άκη (του Πετρετζίκη ντε!) για κουλουράκια με ελαιόλαδο και πορτοκάλι!
Βγήκαν πολύ νόστιμα εννοείται, αφού ο ‘Ακης είναι εγγύηση! Στο μεγαλύτερο μέρος της ζύμης μας, σχηματίσαμε μια μεγάλη καρδιά! Τη κουλουρένια νόστιμη καρδιά την αφιερώνουμε στον θείο Α. που είχε τα γενέθλια του χθες!
Πάμε στη συνταγή!
Υλικά:
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 600 γρ αλεύρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ρίχνουμε το λάδι, χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το κονιάκ σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός
Βήμα 2ο
Σε άλλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
Βήμα 3ο
Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε τη ζύμη με το κουτάλι και αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο αλεύρι . Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μπορεί να δουλευτεί.
Βήμα 4ο
πλάθουμε το σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
Βήμα 5ο
Απολαμβάνουμε!
About Author
