Αγαπητό μου ημερολόγιο,  Σκέφτομαι και γράφω,  Τα παιδία...

Ο Μικρός Πρίγκηπας, η ταινία!

Μοιραστείτε το :

εικόνα Viber

Το διάσημο βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, ‘ο μικρός πρίγκιπας’, έγινε ταινία και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη πέρυσι, με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά υπέροχο!

Εμείς την είδαμε προχθές, όλη η φουντουκοοικογένεια, μικροί και μεγάλοι, και μαγευτήκαμε!

Η ταινία κινουμένων σχεδίων/ animation, κινείται με άνεση ανάμεσα σε δύο κόσμους, το μαγικό σύμπαν της αυθεντικής ιστορίας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ και το σύγχρονο περιβάλλον που ζει ένα μικρό κορίτσι με την απαιτητική και φιλόδοξη μητέρα του. Το αποτέλεσμα είναι όχι απλά άρτιο, αλλά μαγικό!

Ο αφηγητής  της ιστορίας του πρίγκιπα, ο αεροπόρος που χάλασε το αεροπλάνο του, έπεσε στην έρημο και τον συνάντησε, ξεναγεί σε αυτόν τον μαγικό κόσμο που ο ίδιος γνώρισε σαν νέος, το κοριτσάκι που μόλις μετακόμισε στο διπλανό του σπίτι.

Ο αεροπόρος, γέρος πια, αν και παιδί στη ψυχή/συμπεριφορά, και το κοριτσάκι, ένα ταλαντούχο παιδί που πιέζεται αφόρητα από την μαμά του να ζεί μια ‘ενήλικη ζωή’, με στόχο να μπεί στο καλύτερο σχολείο, γίνονται φίλοι.

Το σκληρό πρόγραμμα που υποχρεώνει η μαμά το κοριτσάκι της να ακολουθεί  -που έχει καλές προθέσεις μεν, όλοι ξέρουμε που οδηγούν οι καλές προθέσεις δε-  οδηγεί στην επανάσταση του, και βρίσκει τελικά παρέα, ένα φίλο, στο πρόσωπο του μυστηριώδη, γραφικού και ανεπιθύμητου από τους ενήλικες γείτονες, γέρου που μένει δίπλα.

Μαζί κάνουν ένα μαγικό ταξίδι, γεμάτο υπέροχα νοήματα για την παιδική ηλικία,  την αγάπη, την φιλία και τις αξίες γενικότερα.

Η ταινία είναι γεμάτη ηθικά διδάγματα και όμορφες εικόνες, όπως άλλωστε και το βιβλίο. Δεν είναι πιστή αντιγραφή της ιστορίας του βιβλίου, αλλά βασίζεται σε αυτό και παράλληλα με την αυθεντική ιστορία, δημιουργεί μια ταινία για  παιδιά και μεγάλους που δεν ξέχασαν να είναι παιδιά!

Τη συστήνω ανεπιφύλακτα! Να τη δείτε οπωσδήποτε!

About Author

Μοιραστείτε το :