Η Λίνα Σακκά φτιάχνει μηλόπιτα και μας δείχνει πώς!
Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα! Πέντε μήλα τι μπορούν να κάνουν;
Για πάμε να δούμε τη Λίνα Σακκά να δημιουργεί στην κουζίνα του Marlin’s House, χρησιμοποιώντας μήλα συν λίγα ακόμη υλικά που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα!
Υλικά:
- 4 αυγά
- 200 γρ βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
- 1 1/2 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα ζάχαρη για το σιρόπι (και μισή κούπα, πάλι είμαστε οκ!)
- 1 κούπα ζάχαρη για τη ζύμη και το βασικο συστατικό:
- 5 ωραιότατα, κατακόκκινα ζουμερά μήλα
Τιπ: βάζουμε στην όλη διαδικασία χαμόγελο και θετική ενέργεια
Εκτέλεση:
Μπορείτε να διαβάσετε τη συνταγή:
- Καθαρίζουμε τα μήλα μας, χαρωπές – χαρωπές! (Εμείς το καταδιασκεδάζουμε, προσωπικά, όπως βλέπετε, γελάω με τη ψυχή μου και με τα 32 μου δόντια φόρα -παρτίδα!)
- Κόβουμε τα μήλα μας (σε σχήμα μισοφέγγαρο, όχι σε σχήμα ό,τι να ‘ναι, σημαντικό αυτό!)
- Βούτυρο, ζάχαρη και κανέλλα λιώνουν στο ίδιο κατσαρολάκι πάνω στο αναμμένο μάτι ( και μεταμορφώνονται σε ένα ωραιότατο χρυσαφί σιροπάκι που θα μοσχομυρίσει την κουζίνα σας!)
- Σε ολίγον βουτυρωμένο ταψί, απλώνουμε ένα – ένα τα μηλαράκια – μισοφέγγαρο.
- Περιχύνουμε το ταψί με το σιροπάκι και το βάζουμε στην άκρη να περιμένει τη ζύμη.
- Για τη ζύμη, σ’ ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ μας, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τις δύο βανίλιες, μέχρι να γίνουν ένα.
- Χύνουμε το μείγμα πάνω απο τα μήλα και το απλώνουμε απαλά, με χάρη κι ομορφιά, να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού
- Σταυρώνουμε την πίτα, της δίνουμε φιλάκια, όπως λέει κι η μαμά κα Σακκά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35′ και
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!
Μπορείτε να δείτε τη Λίνα επί τω έργω: