Be my guest!,  Σκέφτομαι και γράφω

Η Λίνα Σακκά φτιάχνει μηλόπιτα και μας δείχνει πώς!

Μοιραστείτε το :

Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα! Πέντε μήλα τι μπορούν να κάνουν;

Για πάμε να δούμε τη Λίνα Σακκά να δημιουργεί στην κουζίνα του Marlin’s House, χρησιμοποιώντας μήλα συν λίγα ακόμη υλικά που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα!

Υλικά:

 

  • 4 αυγά
  • 200 γρ βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • 1 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα ζάχαρη για το σιρόπι (και μισή κούπα, πάλι είμαστε οκ!)
  • 1 κούπα ζάχαρη για τη ζύμη και το βασικο συστατικό:
  • 5 ωραιότατα, κατακόκκινα ζουμερά μήλα

 Τιπ: βάζουμε στην όλη διαδικασία χαμόγελο και θετική ενέργεια

Εκτέλεση:

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνταγή:

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα μας, χαρωπές – χαρωπές! (Εμείς το καταδιασκεδάζουμε, προσωπικά, όπως βλέπετε, γελάω με τη ψυχή μου και με τα 32 μου δόντια φόρα -παρτίδα!)
  2. Κόβουμε τα μήλα μας (σε σχήμα μισοφέγγαρο, όχι σε σχήμα ό,τι να ‘ναι, σημαντικό αυτό!)
  3. Βούτυρο, ζάχαρη και κανέλλα λιώνουν στο ίδιο κατσαρολάκι πάνω στο αναμμένο μάτι ( και μεταμορφώνονται σε ένα ωραιότατο χρυσαφί σιροπάκι που θα μοσχομυρίσει την κουζίνα σας!)
  4. Σε ολίγον βουτυρωμένο ταψί, απλώνουμε ένα – ένα τα μηλαράκια – μισοφέγγαρο.
  5. Περιχύνουμε το ταψί με το σιροπάκι και το βάζουμε στην άκρη να περιμένει τη ζύμη.
  6. Για τη ζύμη, σ’ ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ μας, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τις δύο βανίλιες, μέχρι να γίνουν ένα.
  7. Χύνουμε το μείγμα πάνω απο τα μήλα και το απλώνουμε απαλά, με χάρη κι ομορφιά, να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού
  8. Σταυρώνουμε την πίτα, της δίνουμε φιλάκια, όπως λέει κι η μαμά κα Σακκά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35′ και
    ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Μπορείτε να δείτε τη Λίνα επί τω έργω:

About Author

Μοιραστείτε το :