Παιδικά βιβλία

Μεγάλος και… κακός – Μεταίχμιο

Μοιραστείτε το :

Το καινούριο μας βιβλίο που πολύ αγαπήσαμε!

Ο μπαμπάς Λύκος θέλει ο γιος του να ακολουθήσει την οικογενειακή τους παράδοση και να γίνει κακός και του δείχνει πώς να τα καταφέρει.

Το ίδιο θέλουν κι η μαμά του, τα αδέρφια του και οι λοιποί συγγενείς!

Αυτοί θέλουν, ο μικρός Λύκος όμως θέλει; Δε θέλει!

Εκείνος απολαμβάνει να τρώει τα λαχανικάκια του και το παγωτό του και να κάνει παρέα με προβατάκια, ελαφάκια και λοιπά ζωάκια!

Και τώρα τι θα κάνει η οικογένειά του μαζί του;

Θα τον αποδεχτεί και πολύ καλά θα κάνει και μπράβο της!

Μπορεί να μη γίνει ποτέ κακός, αλλά θα είναι ήρεμος και ευτυχισμένος με τις επιλογές του, διότι είναι η δική του ζωή.

Κι αυτή είναι η «δουλειά» της οικογένειας, να στηρίζει τις επιλογές των παιδιών της.

Να στηρίζει, να υποστηρίζει και να αγαπάει τα παιδιά της ακόμα κι όταν αυτά είναι «διαφορετικά», ακόμα κι όταν δεν καταλαβαίνει τις επιλογές τους.

Αν δεν το κάνουν αυτό οι γονείς στα παιδιά τους, που υποτίθεται τα αγαπάνε πιο πολύ απ’ οτιδήποτε στον κόσμο, τότε ποιος θα το κάνει;

Κι αν ένα παιδί πιστέψει ότι κάτι δεν πάει καλά με εκείνο, τότε θα έχει πρόβλημα και σαν ενήλικας. Και δε θέλουμε προβληματικούς ενήλικες.

Αυτό το υπέροχο μήνυμα περνάει η συγγραφέας Cinetto Liliana, το οποίο συνοδεύουν άριστα οι υπέροχες εικόνες του βραβευμένου εικονογράφου Πόλι Μπερνατέν!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από εκδόσεις Μεταίχμιο!

Από το οπισθόφυλλο:

Ο Νίκος το λυκάκι μεγαλώνει, και η οικογένειά του τον ανατρέφει για να γίνει ένας μεγάλος, άγριος λύκος. Τον διδάσκουν να τρομάζει τους άλλους, να ουρλιάζει και να τσακώνεται. Στον Νίκο όμως αρέσει να κάνει παρέα με τους φίλους του, να τραγουδάει και να παίζει με τα πρόβατα. Θα μπορέσει να γίνει ένας πραγματικός κακός λύκος;

About Author

Μοιραστείτε το :