Αγαπητό μου ημερολόγιο,  Σκέφτομαι και γράφω

Ο ΚΙΤΤ, το αυτοκίνητο του Ιππότη της Ασφάλτου!

Μοιραστείτε το :

Λογικά, ο τίτλος θα σου έχει χτυπήσει κάποιο καμπανάκι νοσταλγίας εκτός αν είσαι τινέιτζερ, και κάτι, κάπως, κάπου, κάποτε, έχεις ακούσει αυτό το όνομα, αλλά δεν καλοξέρεις τι είναι.

Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να γνωρίζουν οι νεότεροι, το πιο διάσημο αυτοκίνητο τη δεκαετία του ’80 άκουγε στο όνομα ΚΙΤΤ.

Το Knight Industries Two Thousand, ο ΚΙΤΤ ντε,  ήταν μια γυαλιστερή μαύρη σούπερ ντούπερ αυτοκινητάρα – αστυνομικός, εφοδιασμένη με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και πολύ υψηλό IQ!

Ως εκ τούτου, έκανε πράγματα που τα άλλα αυτοκίνητα δεν έκαναν και δεν κάνουν, όπως το να μιλάει με ανθρώπινη φωνή και να συνεννοείται με τον συνεργάτη του, για να πιάσουν τους κακούς και να σώσουν τους καλούς!

Τι άλλο; Έτρεχε με την ταχύτητα του φωτός, πηδούσε-πετούσε πάνω από τα άλλα οχήματα που βρίσκονταν μπροστά του,-όπως καταλαβαίνεις η κίνηση στους δρόμους δεν στεκόταν ποτέ εμπόδιο- και βρισκόταν πάντα τη σωστή στιγμή, στο σωστό μέρος.

Αφού τα έκανε όλα αυτά, παίζει και να μη χρειαζόταν ο Μάικλ, ο συνεργάτης αστυνομικός ντε, αλλά οκ, ένας άνθρωπος πάντα είναι χρήσιμος, τουλάχιστον να βάλει τις χειροπέδες!

Από μόνος του σίγουρα πάντως δε θα τα κατάφερνε, αλλά με τον ΚΙΤΤ, τον οποίο ξέχασα να σου πω παραπάνω ότι τον καλούσε μιλώντας του μέσω του … ρολογιού του, ήταν αχτύπητο δίδυμο!

Όλα αυτά, στη σειρά «Ο ιππότης της ασφάλτου», που έκανε θραύση τη φοβερή και υπεργ#μάτη δεκαετία του ’80, στην ελληνική τηλεόραση αλλά και γενικά είχε τρομερή επιτυχία παγκοσμίως.

Ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς, όπως καταλαβαίνεις ήταν πρώτα το σπορ αυτοκίνητο της Pontiac Trans Am κι έπειτα ο Ντέιβιντ Χάισελχοφ, κατοπινός ναυαγοσώστης του Baywatch. Ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ μπάι δε γουέι, μέχρι τότε ήταν τραγουδιστής, αλλά μετά την επιτυχία της σειράς έκανε καριέρα ως ηθοποιός.

Το αυτοκίνητο που στην πραγματικότητα το οδηγούσε κάποιος που βρισκόταν κρυμμένος πίσω από το κάθισμα του οδηγού ήταν, όπως είπα και πριν, πολύ δημοφιλές σε πολλές χώρες, τις οποίες εν τέλει επισκέφθηκε κι οι θαυμαστές του είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί του. Η Ελλάδα ήταν μία από αυτες.

Αυτή είναι μία αγαπημένη μου παιδική ανάμνηση!

Ο παππούς μου που ήταν ο πιο cool και φοβερότερος παππούς όλου του κόσμου, μας ανακοίνωσε μια μέρα ότι ο ΚΙΤΤ ήρθε στη χώρα μας και θα πάμε να τον δούμε. Πράγματι, δε θυμάμαι αν ήταν πρωί ή απόγευμα, μια ενθουσιασμένη νουαζέτα κι ο ακόμη πιο ενθουσιασμένος αδερφός της επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του παππού με τρομερή ανυπομονησία κι έξαψη. Θα βλέπαμε από κοντα τον Μάικλ Νάιτ και τον Κιττ!

Φτάσαμε στο γήπεδο της ΑΕΚ -εκεί θα γινόταν το event- και μαζί με μιλιούνια κόσμο, μικρούς και μεγάλους, μπήκαμε μέσα. Κρατώντας σφιχτά το ένα χέρι του παππού εγώ και το άλλο ο αδερφός μου, προχωρήσαμε στο διάζωμα και καθήσαμε στις θέσεις μας. Είχαμε τις καλύτερες θέσεις, μπροστά μας πιάτο όλο το γήπεδο.

Ο ΚΙΤΤ ήταν σκεπασμένος με ένα λευκό κάλυμμα. Πίναμε την πορτοκαλαδα μας σε γυάλινο μπουκάλι και περιμέναμε χαρούμενοι μέχρι που επιτέλους ο υπεύθυνος εκεί, ο παρουσιαστής ή μήπως ήταν ο Μάικλ Νάιτ; σήκωσε το κάλυμμα κι έκανε την αποκάλυψη!

«ΚΙΤΤ, χαιρέτησε τον κόσμο!», του είπε.

Δε θυμάμαι σε ποια γλωσσα το έκανε, αν είπε «γεια σας» ή “hello”, αλλά μας χαίρετησε και τα κόκκινα φωτάκια μπροστά (αυτά που κάναν τη φωνή του), κινήθηκαν δεξιά- αριστερά. Από το στόμα του αδερφού μου ακούστηκε ένα wow!!!

Ήμουν τρελά ενθουσιασμένη, λίγα μέτρα μακριά μου κι όχι στην τηλεόραση, ήταν ο ΚΙΤΤ, το αυτοκίνητο που μιλούσε, κινούνταν μοναχό του και πηδούσε πάνω από άλλα αυτοκίνητα! Ήταν αληθινό!!

Έκανε μερικά γύρω – γύρω στο γήπεδο, έκανε τη φιγούρα του, μας ξετρέλανε και μας χάρισε μια ανάμνηση για πάντα!

Από εκείνη τη μέρα, το λέγαμε σε όλους, συμμαθητές και φίλους, ότι είχαμε δει τον ΚΙΤΤ από κοντά, μας μίλησε, μας έκανε, μας έρανε, διάφορα φουσκωμένα, του στιλ “ήμουν κι εγώ στο κότερο”!

Πάρτε και το τραγούδι της σειράς, πόσο φοβερό είναι;

πηγή φωτογραφίας: η μηχανή του χρόνου

About Author

Μοιραστείτε το :