Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ,  Σκέφτομαι και γράφω

Οι ωραιότερες κινηματογραφικές αίθουσες στον κόσμο!

Μοιραστείτε το :

Υπάρχουν κάποιες αίθουσες κινηματογράφων ανά τον κόσμο, οι οποίες απογειώνουν την εμπειρία των απανταχού σινεφίλ. Αίθουσες αριστοκρατικές, με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, επιβλητικές, μοντέρνες, καλλιτεχνικές, hi–tech, ό,τι στιλ μπορεί να φανταστεί κανείς.

Όποιος είναι λάτρης του σινεμά και των ταξιδιών, μπορεί να τα συνδυάσει και να ζήσει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προβολή του έργου, χαζεύοντας ταυτόχρονα ταινία και αξιοθέατο.

Το αξιοθέατο είναι η ίδια η κινηματογραφική αίθουσα, που προσφέρει θέαμα πριν ακόμη ξεκινήσει η ταινία. Αναπαυτικά καθίσματα, σε ό,τι σχέδιο μπορεί να φανταστεί κανείς. Από κρεβάτια – καθίσματα, γιατί  καλό το καθισιό, αλλά σαν την ξάπλα δεν έχει, μέχρι καθίσματα – αυτοκίνητα, τύπου drive in και… μπανιέρες.

Κάποια από αυτά, όπως το «Orinda Theater» στην Καλιφόρνια ή το «Orange Cinema Club» του Πεκίνου, θεωρούνται state of the art και μοιάζουν με αίθουσες τέχνης. Ειδικά το δεύτερο, που έχει φοβερό design, έχει την υπογραφή του Robert Majcut, διάσημου Πολωνού, σχεδιαστή –διακοσμητή.

Orinda Theater – California

Orinda cinemasOrinda cinemas

Orange Cinema – Πεκίνο

Orange cinemas Orange cinemas

 

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε κι ένα ιδιαίτερο σινεμά που βρίσκεται στην Ουαλία, οικολογικής φύσεως. Βρίσκεται πάνω σε ρόδες, σαν τροχόσπιτο, και μετακινείται από περιοχή σε περιοχή, λειτουργώντας με ηλιακή ενέργεια.

solar cinema

Η επίσκεψη σε κάποια από τις παραπάνω αίθουσες δίνει άλλο νόημα στην έκφραση «πάω σινεμά». Πέρα από το αρχιτεκτονικό και σχεδιαστικό κομμάτι των αιθουσών, υπάρχουν κι οι έξτρα, πολυτελείς παροχές, που προσφέρουν κάποιες.

Για παράδειγμα, στο «Orange Cinema Club» του Πεκίνου, που αναφέραμε και προηγουμένως, υπάρχουν μπάτλερ για την εξυπηρέτηση κάθε επιθυμίας των θεατών, χωρίς οι τελευταίοι να κουνήσουν από τη θέση τους, στο «Ηot cinema tube» του Λονδίνου, μπορείς να κάνεις κράτηση μια μπανιέρα – κάθισμα για σένα και την παρέα σου και ν’ απολαύσεις την αγαπημένη σου ταινία κάνοντας ταυτόχρονα τζακούζι και στο «Edible Cinema» του Λονδίνου, οι θεατές παραλαμβάνουν μυστικά πακέτα που περιέχουν λιχουδιές κι άλλα σχετικά με την ταινία που προβάλλεται.

Ας αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους…

Edible Cinema, Λονδίνο

Edible Cinema Edible Cinema

Urania Cinema, Βουδαπέστη

Urania cinema Urania cinema

Winter Garden Theatre, Τορόντο

winter garden cinema winter garden cinema

Sci-fi Dine-in Theater, Χόλιγουντ (Disney Studios)

Sci-Fi DineIn Cinema Sci-Fi DineIn Cinema

Olympia Music Hall, Γαλλία

Paris Cinema

Hot Tub Cinema, Λονδίνο

Bijou, Μπρίτζπορτ

Tuschinsky Theater, Άμστερνταμ

Tuschinsky Theater Tuschinsky Theater

Cineteca de El Matadero, Μαδρίτη

Cineteca Matadero

Art Cinema Puskin, Βουδαπέστη

Puskin Art Cinema


Αρθρο μου στο e-motions.gr

About Author

Μοιραστείτε το :