δρακουλας
Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ,  Σκέφτομαι και γράφω

Ο κόμης Δράκουλας ερωτεύεται τη Λίνα Σακκά στο θέατρο “Ελληνικός Κόσμος”

Μοιραστείτε το :

Όλοι γνωρίζουμε την υπόθεση του Δράκουλα και παρ’ όλο που έχει παιχτεί αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζει να ασκεί γοητεία και να προσελκύει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών και τη συρροή θεατών στις θεατρικές και κινηματογραφικές αίθουσες.

Φέτος, ασχολήθηκε μαζί του η σκηνοθέτης Φρόσω Λύτρα με τη θεατρική της ομάδα Naan και τον ανέβασε στο θέατρο του Ελληνικού Κόσμου. Πήγαμε προχθές με τις κουμπάρες, το παρακολουθήσαμε και μείναμε εντυπωσιασμένες.

Το μυθιστόρημα του Ιρλανδού συγγραφέα Bram Stoker είναι γραμμένο σε επιστολική μορφή, με αμφίβολα τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας κι έτσι ακριβώς ήταν κι η θεατρική παράσταση που είδαμε.

Η δράση δηλαδή εξελισσόταν μέσω μιας σειράς γραμμάτων και καταχωρήσεων ημερολογίων, των οποίων οι αφηγητές ήταν οι πρωταγωνιστές του θεατρικού έργου (κι άρα του μυθιστορήματος).

H πλοκή ξεκίνησε με τον Jonathan Harker, έναν νεαρό Άγγλο δικηγόρο, που επισκέφθηκε τον Κόμη Δράκουλα στα Καρπάθια Όρη, για επαγγελματικούς λόγους που αφορούσαν στην αγορά ακινήτων του δεύτερου στο Λονδίνο.

Σύντομα κατάλαβε ότι είναι φυλακισμένος κι όχι φιλοξενούμενος του περίεργου κι απόκοσμου Κόμη, καθώς κι ότι η αρραβωνιαστικιά του Mina, κινδυνεύει. Από κει και πέρα μπλέκει σε έναν εφιάλτη που περιλαμβάνει λύκους με κόκκινα μάτια, γυναίκες -βρικόλακες, δαίμονες και καταδιώξεις.

Με τα κορίτσια μείναμε άφωνες με το σκηνικό που ήταν διαμορφωμένο σαν σε ναυάγιο μέσα στο νερό. Ατμοσφαιρικό, με εκπληκτικό φωτισμό και ήχο, σκοτεινό, τρομακτικό, μυσταγωγικό, σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ένα όνειρο ή να πω εφιάλτη καλύτερα;

Όλοι οι ηθοποιοί κι οι χορευτές ήταν εξαιρετικοί. Η Λίνα Σακκά ήταν όπως ακριβώς την περίμενα, γοητευτική, μελαγχολική, αιθέρια ύπαρξη που σκλαβώνει την καρδιά του Δράκουλα.

Παρακολουθήσαμε λοιπόν την εύθραυστη Μίνα που υποδύεται η Λίνα Σακκά, τον επιβλητικό, σαγηνευτικό και τρομαχτικό κόμη Δράκουλα του Δημήτρη Γεωργαλά, που κατάφερε όντως να φοβίσει κάνα δυο φορές τη φίλη μου και τους υπόλοιπους ταλαντούχους συναδέλφους τους. Να πω ότι όλοι ήταν εξαιρετικοί κι ότι μου άρεσε πολύ η ηθοποιός που υποδυόταν τη Λούσυ, η οποία είναι επίσης και εξαιρετική χορεύτρια.

Επίσης, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθώ στις καταπληκτικές χορογραφίες και να μη δώσω συγχαρητήρια στους χορευτές.

Προχθές δε διασκεδάσαμε, ψυχαγωγηθήκαμε. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό, μεγαλοπρεπές, ποιητικό κι άγρια παραμυθένιο. Πραγματικά, μας καθήλωσε.

Η φράση που μου έκανε κλικ και θα μου μείνει για πάντα είναι: Θα διασχίσω τους ωκεανούς του χρόνου για να σε βρω. Πόσο απόλυτα ποιητική αυτή η έκφραση αγάπης κι έρωτα…κι ας προέρχεται απο έναν τρομακτικό κι απαίσιο Δράκουλα…

Σας συστήνω να το δείτε, όσο προλαβαίνετε ακόμη, πριν ολοκληρωθούν οι παραστάσεις.

Πού παίζεται;

Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στο κτίριο 56, το οποίο δε βρίσκεται πάνω στην Πειραιώς, αλλά σε ένα στενό της. Θα σας εξηγήσουν οι φύλακες που βρίσκονται εκεί, το πού ακριβώς. Όταν φτάσετε, μπορείτε να πιείτε ένα ποτάκι ή έναν καφέ,σε έναν ιδιαίτερο χώρο που έχει έξω, μέχρι να αρχίσει η παράσταση.

Ποιοι παίζουν;

Δημήτρης Γεωργαλάς: Δράκουλας

Λίνα Σακκά: Μίνα

Κώστας Φλωκατούλας: Καθηγητης Βαν Χέλσινγκ
Κωστής Μπούτας: Τζόναθαν
Ελσα Σίσκου: Λούσι
Χρήστος Ντόβας: Ρόμπερτ

Χορεύουν: Αναστασία Κελέση / Αλέξης Φουσέκης/ Νεκτάριος Ραμιάς

About Author

Μοιραστείτε το :