λουναπαρκ
...παίζει,  Τα παιδία...

Πρώτη φορά στο Λουναπάρκ!

Μοιραστείτε το :

Ο καιρός ζέστανε κι αρχίσαμε να κυκλοφορούμε περισσότερο έξω. Η μικρή μου καραμέλα ανακαλύπτει τον κόσμο κι ενθουσιάζεται! Τις προάλλες, πήγαμε λουναπάρκ, περισσότερο για να παίξει ο αδερφός της με τους φίλους του, παρά εκείνη, αλλά με το που μπήκε μες το χώρο, της έφυγε η νύστα, η γκρίνια, η πείνα, όλα της πέρασαν, ξετρελάθηκε.

Παρά το μικρό της ηλικίας της, ενάμιση μόνο χρονών, ανέβηκε σε τραίνα, αυτοκίνητα, άλογα, ενώ ήθελε να ακολουθήσει τον αδερφό της και στα υπόλοιπα και τσαντιζόταν που δεν την αφήναμε.

λουναπάρκ

Εν τω μεταξύ, και σ’ αυτά που ανέβηκε, υπ’ ευθύνη μου, με το ζόρι τη συγκρατούσε η ζώνη! Ατρόμητη η κόρη μου, τολμηρή, θαρραλέα και πεισματάρα, όλα όσα δεν είμαι και χαίρομαι που διαπιστώνω ότι εκείνη είναι. Θέλω να διεκδικεί αυτό που επιθυμεί και προς το παρόν το κάνει με μεγάλη επιτυχία, μπορώ να πω. Ελπίζω να το διατηρήσει κι όταν μεγαλώσει.

Που λέτε, τρεις ώρες μες τη ντάλα ήλιο, πάνω – κάτω, δεν κουράστηκε στιγμή. Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες με ηλιακή ενέργεια! Πραγματικά, γύρισα σπίτι και τα πόδια μου ήταν πιασμένα, λες και είχα πάει γυμναστήριο! Αν το κάναμε κάθε μέρα αυτό, φέτες θα έβγαινα στην παραλία.

λουναπάρκ

Πήγαμε στα «Αηδονάκια», το λουναπάρκ που πήγαινα κι εγώ μικρή. Θυμάμαι με νοσταλγία την «μπαλαρίνα» και τον «Αλέξανδρο» το σκουλήκι / κάμπια, δεν έχω καταλήξει τι από τα δύο είναι, που ήταν τα αγαπημένα μου. Τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια ποτέ δεν ήταν η αδυναμία μου, έπρεπε να το καταλάβω από τότε τι Σουμάχερ θα γινόμουν μεγαλώνοντας.

λουναπάρκ

Τώρα φυσικά τα παιχνίδια έχουν εξελιχθεί, έχουν ανανεωθεί και πολλαπλασιαστεί, υπάρχουν θεματικά πάρκα μέσα στο λουναπάρκ, ό,τι ξετρελαίνει τα πιτσιρίκια, ιδίως ό,τι συχνάζει στο Nikelodeon, μπορούν να το βρουν εκεί.

λουναπάρκ

Είναι λίγο συγκινητικό ότι στο ίδιο «σκουλήκι» που έκανα εγώ τη διαδρομή ως πιτσιρίκι τσιρίζοντας ευτυχισμένη, μπαίνει τώρα ο γιος μου και του χρόνου θα μπαίνει κι η κόρη μου! Προχθές, παραλίγο να σκαρφαλώσει τα κάγκελα για να μπορέσει να μπει κι εκείνη. «Λεεεε, λεεεεε» (=Άγγελε), τον φώναζε να την πάρει μαζί του.

Προς το παρόν, έπρεπε να περιοριστεί και να αρκεστεί στα παιχνίδια που υπήρχαν διάσπαρτα σε διάφορα σημεία για μικρότερα παιδάκια, τα οποία και πάλι ήταν μεγαλύτερα από εκείνη.

Η μικρή μου ανακάλυψε τον μαγικό κόσμο του λουναπάρκ, κι όχι όποιου κι όποιου λουναπάρκ, αλλά εκείνου που διασκέδαζε σαν παιδί, αργότερα σαν έφηβη και τώρα ως…μεγάλη, η μαμά της!

Αηδονάκια + Νουαζέτα = λαβ φορ έβερ!

About Author

Μοιραστείτε το :