Παγωτό σοκολάτα, το πανεύκολο!
Υλικά
- 170 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
- 50 γραμ. κουβερτούρα κλασσική
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
- 1 βανίλια
- 350 ml κρέμα γάλακτος κρύα
- 50 γραμμ. τρίμμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βάζουμε την ψιλοκομμένες κουβερτούρες, το ζαχαρούχο και τη βανίλια σε μπεν μαρί, (για όποιον έχει, αλλιώς κατσαρολάκι μέσα σε κατσαρόλα με νερό).
Τα αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας και μετά αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βήμα 2ο
Χτυπάμε με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί.
6
Βήμα 3ο
Βάζουμε κουταλιά- κουταλιά από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη, κρύα σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά, να γίνουν ένα.
Βήμα 4ο
Προσθέτουμε το τρίμα σοκολάτας (εμείς είχαμε και αστεράκια -λευκή σοκολατίτσα σε αστεράτο σχήμα- τα προσθέσαμε και αυτά!) και ανακατεύουμε.
Βήμα 5ο
Βάζουμε το μείγμα σε μπολ στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες και enjoy!