Πατάτες γιαχνί

Μοιραστείτε το :

Έλεγα να ξεκινήσω με κάτι πιο σπέσιαλ, αλλά απ’ την άλλη αγαπώ και τα απλά, σεμνά και ταπεινά φαγάκια και μια και το φτιάξαμε χθές, θα ξεκινήσουμε τα φουντουκομαγειρέματα με τις νοστιμότατες πατατούλες γιαχνί!

Υλικά

  • 6 μεγάλες πατάτες
  • κρεμμυδάκι
  • λαδάκι
  • ένα κουτάκι πουμαρό
  • αλάτι και λίγο πιπέρι
  • λίγη πάπρικα
  • 1 κύβο κνορ ζωμό κοτόπουλου

 

Εκτέλεση
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατατούλες
Βήμα 2
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μας. Μόλις τσιγαριστεί το κρεμμυδάκι, ρίχνουμε και τις πατατούλες μέσα να γιαχνίσουν.
Βήμα 3
Ρίχνουμε όλο το κουτάκι του πουμαρό και προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό. Προσθέτουμε το αλατάκι και το πιπέρι και την πάπρικα, ρίχνουμε και το κύβο κνόρ, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, όπως κάνει το φουντούκι στη φωτό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 1 ώρα!

 

IMG_20160323_184610
Μπορεί να σας πάρει λιγότερη ώρα, εγώ αγοράζω πάντα πολύ σκληρές πατάτες και θέλουν την ώρα τους για να μαλακώσουν!
Βήμα 4
Γεμίζετε το πιάτο σας, προσθέτετε και τυρί φέτα και ψωμί και ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

DSC_8631

Μοιραστείτε το :