Σκέφτομαι και γράφω

Πικ νικ στα πάρκα της Αθήνας!

Μοιραστείτε το :

Περπατώ περπατώ εις το δάσος όταν ο λύκος δεν είναι εδώ!

Μας αρέσουν πολύ τα πάρκα – κήποι – άλση που μοιάζουν με δάση, που λέει κι ο γιος μου. Ξέρετε και τι άλλο μας αρέσει; Να κάνουμε πικ νικ εκει! Επιστροφή στη φύση, κι έτσι! Να τρώμε και το μάτι μας να χορταίνει πράσινο, λουλούδια, πουλάκια, πεταλουδίτσες, ζουζουνάκια. Πικ νικ βέβαια δε σημαίνει μόνο το φαγητό στη φύση, όταν έχεις παιδιά. Πικ νικ ειναι το φαγητό στη φύση αλλά και ατελείωτο παιχνίδι. Κυρίως το δεύτερο.

Συνήθως επιλέγουμε το Διομήδειο Βοτανικό Κήπο για την επαφή μας με τη φύση, μπορείς να δεις μια παλαιότερη εξόρμηση μας εκεί, εδώ.

Είναι τεράστιος, πολύ περιποιημένος, με πολλά φυτά με ειδικές ταμπελίτσες με τα ονόματα τους γραμμένα στα ελληνικά και τα λατινικά, να μας ενημερώνουν σε ποιο είδος ανήκουν, αν είναι φαρμακευτικά ή όχι, τραντάφυλλα, παρτέρια με χρωματιστά λουλούδια, λιμνούλες με νούφαρα και διάφορους θαμώνες, χελώνες και βατραχάκια.

Τι χρειαζόμαστε για την εξόρμησή μας εκεί;

Καλή παρέα! Μα τα παιδιά μας, μα τη σχέση μας, μα τους φίλους μας ή κι ένα συνδυασμό αυτών. Αν και τώρα που το σκέφτομαι και μόνος σου μπορείς να κάνεις ωραιότατους περιπάτους!

Που λες, εφόσον το πικνικ περιλαμβάνει φαγητό, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε, πιατάκια και  μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης. Επειδή αυτά είναι αντιοικολογικά, τώρα τελευταία χρησιμοποιούμε αυτά με το σκληρό πλαστικό, τα πλένουμε και τα ξαναχρησιμοποιούμε.

Το «καλαθάκι» με τις νοστιμιές περιλαμβάνει σαντουιτσάκια και φαγητό του «τσιμπητού» όπως το λέω εγώ ή finger food, όπως το λένε οι άλλοι, τύπου, πατάτες, κεφτεδάκια, πίτσες. Φυσικά, όποιος θέλει να πάρει ταπεράκια με φαγητό τύπου μακαρονάδα με σάλτσα, είναι ελεύθερος να το κάνει. Υπάρχουν κι οι “είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε!!”

Αν και υπάρχουν βρύσες εκεί μες τη φύση, έχουμε μαζί μας μπουκάλια με νερό και χυμούς! Και ποτέ δεν ξεχνάμε τις λιχουδιές! Εντάξει, καλά τα φρούτα, αλλά τώρα να μην έχεις τίποτα σοκολατένιο μαζί σου; Μισές δουλειές! Αν έχουμε και φορητό ψυγειάκι να κρατάει δροσερά τα νερά κι ό,τι άλλο χρειάζεται ψύξη, ακόμη καλύτερα!

Χρειαζόμαστε επίσης οπωσδήποτε κάτι να στρώσουμε κάτω, αν και υπάρχουν διάφορα σκόρπια ξύλινα τραπεζάκια ειδικά για πικνικ. Εμείς προτιμάμε το καθισιό το παραδοσιακό, ξέρετε αυτό πάνω στην καρό κουβέρτα.

Κουβαδάκια, φτυαράκια, τσουγγρανίτσες να σκάψουμε το χώμα, μεγεθυντικοί φακοί, καμία μικρή μπαλίτσα κι είμαστε πανέτοιμοι για παιχνίδι, εξερεύνηση και για σκαρφάλωμα πάνω στα δέντρα!

Την περισσότερη ώρα είμαστε…μπρός καλά μου ποδαράκια, γιατί τα παιδιά, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, δε βάζουνε πισινό κάτω και μαζί με τα παιδιά ούτε κι εμείς! Τρέχουν ανεξέλεγκτα, χωρίς περιορισμό! Τρέχουμε κι εμείς μαζί τους, μην πέσουν σε καμιά λίμνη με χελώνες και βατραχάκια, που αναφέραμε και νωρίτερα, μη χωθούν πίσω από καλά κρυμμένες φυλλωσιές με πυκνή βλάστηση και τα χάσουμε κλπ.

Αν κι ο βοτανικός κήπος διαθέτει παιδική χαρά που τρελαίνονται τα παιδιά, εν τούτοις δεν έχουμε πάει ποτέ. Άλλωστε κούνιες βρίσκουμε κι αλλού, είναι μια συνηθισμένη μας βόλτα εκεί, ενώ το πικ νικ στο άλσος, είναι κάτι πιο ιδιαίτερο.

Αν δεν έχετε παιδιά,το πικ νικ, μπορεί να πάρει τη μορφή της απόλυτης χαλάρωσης. Με το βιβλιαράκι σας, την αγαπημένη σας μουσική, αραχτοί κάτω από την σκιά ενός δέντρου, σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Και φυσικά δεν παύει να αποτελεί ρομαντική πρόταση για ραντεβού κι έξοδο για καινούρια ζευγάρια!

About Author

Μοιραστείτε το :