Σκέφτομαι και γράφω

Santoro Gorjuss girls

Μοιραστείτε το :

Εσείς είστε fan των Santoro girls; Ξέρετε, τα κοριτσάκια χωρίς μύτη και στόμα που κυκλοφορούν  σε σχολικά είδη, σε γυναικείες τσάντες και πορτοφόλια, κολιέ και δαχτυλίδια, μπλουζάκια και πιτζαμάκια, ημερολόγια και στυλό, θήκες για κινητά, κάρτες, καρτ ποστάλ, και σε αμέτρητα ακόμη είδη; Αυτά!

Έχουν κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο, τα έχουν αγαπήσει εκατομμύρια μικρά αλλά και μεγαλύτερα κορίτσια,ανάμεσα τους κι εγώ!

Έχουν αποσπάσει περισσότερα από 50 βραβεία design και έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής  τέσσερις φορές το διεθνές βραβείο “Gift of the year”.

santoro

Προσωπικά, τρελαίνομαι! Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Θεώρησα το σχέδιο καλαίσθητο,  ρομαντικό, πολύ ξεχωριστό, με μια παιδικότητα, που λίγο – πολύ όλες έχουμε μέσα μας ανεξαρτήτου ηλικίας.

Έχω μια φανταστική συλλογή που ολοένα και μεγαλώνει. Ξεκίνησε με ένα σημειωματάριο που μου έφερε ο άντρας μου χρόνια πριν γίνει μόδα και γνωστή στην Ελλάδα, κι έκτοτε σε γενέθλια, γιορτή ή κάποια οποιαδήποτε αφορμή όλο και κάτι καινούριο αποκτώ.

santoro

Μόλις συμπλήρωσα όλο το άλμπουμ με τις 108 κάρτες και τώρα αναμένω να κυκλοφορήσει η δεύτερη σειρά. Ανταλλάσσω τις διπλές κάρτες με άλλες κοπέλες που έχουν εκείνες που μου λείπουν και νιώθω να γίνομαι πάλι κοριτσάκι, όπως τότε, κάποτε στο Τέξας, που ανταλλάσσαμε χαρτιά αλληλογραφίας και αυτοκόλλητα. Ταξίδι στον χρόνο…

Έψαξα το λόγο που το σκίτσο δεν έχει στόμα και βρήκα ότι η δημιουργός ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν εμπόδια και περιορισμοί στην επικοινωνία.  Άλλωστε, τα μάτια μιλάνε και λένε όσα δε λένε τα χείλη. Πράγματι, κάποια σκίτσα δείχνουν λυπημένα, κάποια άλλα είναι εμφανώς χαρούμενα, άλλα έχουν μια «darkιά», άλλα είναι πιο «ροζέ».

Κάπου διάβασα ότι η Santoro, η κοπέλα που δημιούργησε το σχέδιο Gorjuss ήταν κωφάλαλη, οπότε μια άλλη ερμηνεία θα μπορούσε να είναι αυτή.

Οι διάφορες σειρές προϊόντων της διακινούνται από τα πιο φημισμένα καταστήματα στον κόσμο μεταξύ των οποίων τα Harrods, Selfridges, Galleries La Fayette, Sach’s 5th Avenue, United Colours of Benetton.

Επίσης, κάποιος μπορεί να τα βρει και στα πωλητήρια των δύο μεγαλύτερων μουσείων μοντέρνας τέχνης στον κόσμο: του Museum of Modern Arts (MoMA) της Νέας Υόρκης και του The Victoria and Albert Museum του Λονδίνου.

Τα επόμενα δύο Santoro προϊόντα που θέλω να αποκτήσω –μέχρι να τα αποκτήσω όλα! :Ρ- είναι το βιβλίο: «Αν ήμουν»,

το οποίο έχει υπέροχη εικονογράφηση που σε ταξιδεύει σε ονειροδρόμια και στο καπάκι μια βαλίτσα

για πραγματικά αεροδρόμια και ονειρικά ταξίδια!

About Author

Μοιραστείτε το :