Be my guest!

Καυτά ντουζ

Μοιραστείτε το :

Γράφει η Sunflower

Όταν ήμουν μικρό κορίτσι, στο μικρό μου χωριό, φαντασιωνόμουν συχνά πως μια εξωτερική δύναμη επιβολής με διεστραμμένες τάσεις καταλάμβανε το χωριό και μεταξύ άλλων, επέβαλε στα παιδιά του δημοτικού σχολειού να παραμένουμε όλο το 24ωρο για πολλές μέρες στο δημοτικό σχολείο.

Η δύναμη αυτή ήταν μάλλον στρατιωτική και επρόκειτο είτε για τους Γερμανούς είτε για εξωγήινους κ όλο αυτό ήταν μέρος ενός κοινωνικού πειράματος. Λίγες δεκαετίες αργότερα, κάποιοι ίσως σπεύσετε να κουνήσετε το κεφάλι σκεπτόμενοι πως όλα θα τα περιμένατε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας κι ότι οι κεραίες η οι προσλαμβάνουσες της μικρής χωριατοπούλας δεν έπεφταν πολύ έξω.

Ωστόσο, για εμένα τότε, ευτυχώς που υπήρχαν οι Γερμανοί και  μπορούσε η φαντασίωση μου να “σταθεί” και να απολαμβάνω, χωρίς κενά στο σενάριο, τα οφέλη της. Τα οποία ποια ήταν; Μα φυσικά ότι ο Τάσος, ένα χρόνο μεγαλύτερος, με την αναγκαστική συγκατοίκηση σε συνθήκες κατασκήνωσης, όχι απλά με πρόσεχε επιτέλους, αλλά αναγνώριζε όλα τα προτερήματα της ψυχής και του νου μου, που με κατέτασσαν πολύ υψηλότερα σε σύγκριση με όλα τα άλλα κορίτσια του σχολείου κ ιδίως σε σύγκριση με τις συμμαθήτριες του της έκτης!

Πάντα κέρδιζα την καρδιά του στο τέλος, ανεξάρτητα από τις μυριάδες διαφοροποιήσεις που έκανα στην πλοκή. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερα τα εμπόδια και οι κατασκευασμένες κατηγορίες που προέρχονταν από τη συμμαθήτριά του, τη Στέλλα, τόσο μεγαλύτερος ο θαυμασμός του στο τέλος για εμένα, που σε καμία στιγμή δεν ξεσκέπασα τα ψέματα της, για να μη διαβρώσω την εικόνα της -ακόμα και με κίνδυνο να εκτεθώ εγώ η ίδια ανεπανόρθωτα!

Με κάποιον τρόπο η αλήθεια κάθε φορά αποκαθίστατο χωρίς δική μου παρέμβαση. Ο ρόλος μου, τώρα που το σκέφτομαι, ήταν λίγο άτονος. Δεν έκανα πολλά, απλά κατέληγα σαν αθώα πριγκίπισσα, στον θρόνο που ήθελα: της καρδιάς του.

Πολλά χρόνια αργότερα, στο σήμερα, μια εξωτερική δύναμη επιβολής, μου στέρηση μια λατρεμένη απόλαυση: τα καυτά ντουζ. Όσοι δεν αγαπάτε, ή μάλλον όχι, όσοι δε λατρεύετε τα καυτά ντουζ, μπορείτε από τώρα να σταματήσετε να διαβάζετε. Το ανάγνωσμα αυτό δε θα έχει καμία προστιθέμενη αξία για εσας, μιας κ απο εδώ και κάτω ξεκινάει ένα κρεσέντο αποθέωσης των καυτών ντουζ.

Η μόνη σύνδεση με τον πρόλογο είναι ότι πράγματι υπάρχουν διεστραμμένες εξωτερικές δυνάμεις επιβολής τελικά. Δε θα σας αποκαλύψω ποια ήταν η δίκη μου. Μπορείτε να φανταστείτε ότι χάλασε η παροχή ζεστού νερού η ότι ο δερματολόγος μου απαγόρευσε, λόγω μιας σπάνιας δερματοπάθειας, να ξαναπέσει ζεστό νερό πάνω μου. Η ακόμη ότι έγινα η έκτη σύζυγος ενός νοσηρού φυλάρχου στην Παπούα Νέα Γουινέα, που απαγορεύει στις γυναίκες του με αριθμό 2, 4 και 6 να πλένονται οπουδήποτε αλλού παρά στα κρύα νερά του παρακείμενου ποταμού.

Ήδη σκέπτομαι άλλες χίλιες δυο περιπτώσεις, που δε θα έπρεπε να κάνω ένα καυτό μπάνιο, αλλά σας απαλλάσσω και προχωράω παρακάτω. Πάω εκεί που με καίει. Η μάλλον δε με καίει πια. Και με καίει που δε με καίει…

Εδώ και πολλούς μήνες δεν έχω κάνει καυτό μπάνιο. Υπάρχει καμία που να λατρεύει την αίσθηση του καυτού νερού πάνω της; Και όταν λέμε καυτού, εννοούμε να κοκκινίζει το δέρμα όταν ο μικρός καταρράκτης της ντουζιέρας τη λούζει! Ε, λοιπόν, αν υπάρχει, αλόχα! Σε χαιρετώ και σε χαιρετίζω, σου λέω “χαίρε, κεχαριτωμένη, αδελφή ψυχή”! Καυτό μπάνιο. Έρωτας.

Σαν στον πραγματικό έρωτα, έτσι και στο πραγματικό καυτό ντουζ, ο χρόνος σταματά. Πόσο σπάνιες είναι οι στιγμές που ο χρόνος παγώνει. Που το μυαλό αδειάζει από ΟΛΑ τα άλλα. Που μόνο οι αισθήσεις ευφραίνονται. Καμία σκέψη. Μόνο απόλαυση! Μια απόλαυση για πάρτη της, χωρίς κοινωνικές προεκτάσεις, προστατευμένη από κοινωνικές προεκτάσεις. Αγνή απόλαυση.

Τι εννοώ; Σκέψου την άγρια χαρά ανάμεικτη με περηφάνια όταν αποκτάς το πρώτο σου πτυχίο η όταν παίρνεις την προαγωγή που τόσο πιστεύεις πως άξιζες! Πρόκειται για το ένδοξο τέλος μιας κοπιαστικής διαδρομής. Πάσο! Αλλά της λείπει η πιπεράτη ηδονή της ιδιωτικότητας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά περιλαμβάνει και κόπο. Ενώ τα καυτά ντουζ ειναι απαλλαγμένα από κόπο. Απαλλαγμένα από πάρε δώσε με τρίτους. Είναι στιγμές κλεμμένες μόνο για πάρτη μας. Η χαρά του τεμπέλη και η άκοπη επιβράβευση του εργασιομανούς.

Τα καυτά ντουζ είναι από τα λίγα σημεία που μπορεί να αποτελέσει ισάξια πηγή χαράς για τη βασίλισσα της Ολλανδίας και για την πόρνη της Ουαλίας, για τη χωριατοπούλα της Ελλάδας και την ανυπάκουη πρώτη κυρία των ΗΠΑ, που γυρίζει την πλάτη στις συμβουλές για μπάνιο με παγάκια για αναζωογόνηση και θωράκιση ενάντια στην οξείδωση των κυττάρων και μπρρρρ…πάγωσα και μόνο που μιλάω για κρύο νερό και παγάκια και τα σχετικά.

Αυτό το παραληρηματικό άρθρο θέλει να μιλήσει για καυτά μπάνια και αυτό θα κάνει. Επιστρέφω επομένως υπογραμμίζοντας οτι, αφού στη ντουζιέρα μπορούν να βιώσουν την ίδια απόλαυση πριγκίπισσες και Σταχτοπούτες (πριν καταλήξουν με το πριγκιπόπουλο και πριγκηποιηθούν και αυτές), αυτό μας οδηγεί στο να ταξινομήσουμε τα καυτά ντουζ σε απόλαυση πέραν κοινωνικών και πολιτισμικών διακρίσεων, σε ορόσημο εφάμιλλο του ερώτα και του γέλιου, που καταργεί τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.

Σε αυτό το σημείο σίγουρα κάποιοι θα έχουν ήδη προβάλει την ένσταση τους: Και γιατί τα καυτά ντουζ να υπερτερούν σε σύγκριση με τα κρύα ντουζ; Η έστω σε σύγκριση με τα χλιαρά ντουζ; Δεν υπερτερούν απλά και μόνο επειδή έτυχε να αρέσουν στη γράφουσα, η οποία απλά και μόνο έτυχε να έχει άπλετο χρόνο και γράφει περί ανέμων (όχι) και (καυτών) υδάτων. Όλα τα άλλα ντουζ πλην των καυτών είναι διεκπεραιωτικά.

Είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα των καθημερινών μας υποχρεώσεων. Να ταΐσω τη γάτα, τσεκ. Να ξεβρομίσω, τσεκ. Και ούτω καθεξής. Τα καυτά ντουζ όμως δεν είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα. Είναι ένα άνοιγμα στην πολυτέλεια. Μια παρένθεση στα πρέπει. Μια υπέρβαση και μια παράβαση. Κρατάνε λίγο.

Γιατι το νερό δεν μπορεί να διατηρηθεί ΤΟΣΟ καυτό για παραπάνω απο πέντε λεπτά όση ώρα κι αν έχεις αφήσει ανοιχτό το θερμοσίφωνα. Κι επειδή, αν έχεις ηλιακό θερμοσίφωνα, το καλοκαίρι στον καύσωνα, που το νερό μπορεί να παραμείνει καυτό για παραπάνω, δεν κάνεις τόσο καυτά ντουζ. Είπαμε.

Εύχομαι αι ημέτεραι δυνάμεις που μάχονται την εξωτερική δύναμη επιβολής, αυτήν που μου επέβαλε την απαγόρευση του καυτού νερού, να βγουν νικήτριες. Και να γεμίσω με καυτούς υδρατμούς το μπάνιο μου ξανά. Και στο κορμί μου να κυλάνε καυτοσταλίδες. Τη συνέχεια θα τη στείλω σε άλλη ιστοσελίδα ανάλογου περιεχομένου.

About Author

Μοιραστείτε το :