...μαγειρεύει,  Αλμυρές νοστιμιές

Σουτζουκάκια, τα νόστιμα!

Μοιραστείτε το :
Σήμερα κάναμε μια συνταγή για σουτζουκάκια, που δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει. Αφενός, δεν έβαλα καθόλου αυγό, αφετέρου, για πρώτη φορά τα τηγάνισα, αντί να τα βάλω στο φούρνο, πριν τα ρίξω στη κατσαρόλα! Κανονικά, θέλει μίξη κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό, αλλά δεν είχαμε και τα κάναμε σκέτο με μοσχαρίσιο! Βγήκαν θαυμάσια, που θα έλεγε και ο παππούς μου! Επίσης, κανονικά τα σερβίρουμε -εμείς, η φουντουκοοικογένεια- με πουρέ, αλλά δεν είχαμε ούτε πατάτες (πρέπει να πάμε σούπερ μάρκετ!), οπότε συνοδέψαμε με ρύζι μπασμάτι!
Υλικά
για τα σουτζουκάκια
  • μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • ένα κρεμμυδάκι τριμμένο
  • ένα κουταλάκι γλυκού κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φέτα ψωμί μουσκεμένη σε κρασί
  • αλεύρι
για τη σάλτσα
  • 1 κουτάκι πουμαρό
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • κρεμμυδάκι
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ένα ξύλο κανέλας
  • λίγη ζάχαρη (λιγότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού)
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε να γίνουνε ένα. Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο, αλλιως, πλάθουμε αμέσως σε μακρόστενα “μπιφτεκάκια”.
Βήμα 2ο
Τα αλευρώνουμε και παράλληλα ετοιμάζουμε το τηγάνι με λαδάκι, καθώς και τη κατσαρόλα για τη σάλτσα μας.
IMG_20160706_132315
Βήμα 3ο
Βάζουμε τα αλευρωμένα σουτζουκάκια στο τηγάνι, για 1 λεπτάκι, ίσα ίσα να ροδίσουν και απ’τις δύο πλευρές
IMG_20160706_132536
Βήμα 4ο
Τα βάζουμε στη κατσαρόλα, που ήδη έχει αρχίσει να βράζει η σάλτσα μας, και τα αφήνουμε εκεί 40 λεπτάκια!
Βήμα 5ο
Καλή όρεξη!!!
IMG_20160706_170813
 
ΥΓ: το φουντούκι, που μόνο που βλέπει σάλτσα, τρέχει μακριά, σέρβιρε 2 φορές στο πιάτο του!!Το καταχάρηκα! 🙂
IMG_20160706_171050 IMG_20160706_171055

About Author

Μοιραστείτε το :