...φτιάχνει,  Τα παιδία...

Η βάφτιση της Δανάης!

Μοιραστείτε το :

Την Κυριακή που μας πέρασε, βαφτίστηκε η φίλη μας η Δανάη! Τι υπέροχο όνομα και πόσο της ταιριάζει! Η μυστική εκκλησία (ήταν κρυμμένη) είχε μια όμορφη αυλή που τρέχανε και παίζανε τα ζουζούνια. Σ’ αυτήν στήθηκε ένας μεγάλος μπουφές με ποικιλία νόστιμου φαγητού και τα τραπεζάκια με τις χειροποίητες όμορφες μπομπονιέρες. Επίσης, εκεί στήθηκε ένας παγωτατζής με το καροτσάκι του και μοίραζε παγωτά! Σλούρπ!

Οι γονείς κι οι νονοί της Δανάης αστράφτανε από χαρά κι ομορφιά!

Απ’ τις πιο όμορφες βαφτίσεις που έχουμε πάει!

Το φουντούκι έφτιαξε μια κάρτα για την φίλη του. Ξεκίνησε την προετοιμασία μία ημέρα πριν, γιατί έπρεπε να στεγνώσει και το πλέι ντο.

Υλικά:

  • Χαρτόνι
  • Πλέι ντο
  • Ξυλάκια χειροτεχνίας
  • Κόλλα
  • Μαρκαδόροι
  • Διάφορα άλλα μπιχλιμπίδια, ό,τι έχετε σπίτι σας, σας αρέσει και σας ταιριάζει.

 

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Έχοντας φτιάξει με πλέι ντο έναν ήλιο από την προηγούμενη ημέρα και αφήνοντας τον να «στεγνώσει» (αν δεν ξαναβάλεις το πλέι ντο στο κουτάκι του, στεγνώνει και δεν είναι πια εύπλαστο), τον κολλάμε πάνω στο χαρτόνι.

img_20160910_095914

Βήμα 2ο

Φτιάχνουμε ένα σπιτάκι από ξυλάκια χειροτεχνίας.

img_20160910_100639

Βήμα 3ο

Κολλάμε κάτι καρδούλες για πόρτα και παράθυρα.

img_20160910_101801

Βήμα 4ο

Επιλέξαμε από το κουτί χειροτεχνίας μας κι απ’ τα μπιχλιμπίδια μας που βρίσκονται εκεί, ένα αρκουδάκι και το κολλήσαμε πάνω στο χαρτόνι. Βάλαμε πάνω του  κι ένα ροζ «Δ», το αρχικό του ονόματος της Δανάης, από χρωματιστό σύρμα πίπας. Προσθέσαμε και κάτι κορδελίτσες να κρέμονται από το ποδαράκι του αρκουδακίου.

img_20160910_101832

Βήμα 5ο

Γράψαμε την ευχή μας με μαρκαδόρους! Μας αρέσουν τα θαυμαστικά όπως βλέπετε και τα βάζουμε απλόχερα!

img_20160911_104658

ΥΓ για το 5ο βήμα!

Φουντούκι: Δε θέλω βοήθεια, άσε με να το γράψω μόνος μου. «Χι και ε=χε», «ρου και ε=ρε», «σου και ε=σε», όλο μαζί «χέρεσε»! 😍

Εγώ:  Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά να, θυμάσαι που έχουμε πει ότι «ε» φωνάζει και το «έψιλον» αλλά και το «άλφα» με το «γιώτα» δίπλα του; Αυτή η λέξη έχει και από τα δύο «έ»!

 

About Author

Μοιραστείτε το :