Αλμυρές νοστιμιές

Τσιπς κολοκυθάκια στον φούρνο!

Μοιραστείτε το :

Φτιάξαμε με τα παιδιά μου κολοκυθάκια τσιπς! Με τα κολοκύθια δεν τα πήγαινα ποτέ καλά, αλλά ο φουντουκοπατέρας τα λατρεύει εξού κι έχω ξαναγράψει για κολοκύθια εδώ!

Για να είμαι ειλικρινής σκεφτόμουν μήπως δελέαζα τη μικρή, γιατί για τον μεγάλο μου ήξερα ότι ήταν χαμένη μάχη εξαρχής! Και κρίμα γιατί απ’ ότι διαβάζω αποτελούν εξαιρετική πηγή χαλκού, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, ενώ περιέχουν βιταμίνες C, Α, Κ, φυλλικό οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β!

Έκανα ακριβώς ό,τι μου είπε ο Άκης -δε θέλω ποιος Άκης-, μόνο που μπερδεύτηκα ελαφρώς με τα 5 χιλιοστά που έπρεπε να κόψω τις ροδέλες των κολοκυθιών.

Χαλάλι γιατί ο φουντουκοπατέρας γέλασε πολύ όταν του έδειξα πόσο νόμιζα ότι είναι τα πέντε χιλιοστά!

Και γέλασε και έφαγε!

Βγήκε δηλαδή, ούτως ή άλλως νοστιμιά, αλλά ok, η αλήθεια να λέγεται, οι κουμούτσες κομμάτια, τσιπς δεν έγιναν! Τα λεπτά όμως….μμμμ!

Την επόμενη φορά, ήξερα ακριβώς πόσο είναι το 5χιλιοστά και βγήκαν τέλεια!

Υλικά:

2-3 κολοκύθια

2 κουταλιές της σούπας λάδι (. Και κάνουμε διατροφή αλλά δε χρειάζεται και περισσότερο)

35 γρ τριμμένη φρυγανιά

40 γρ παρμεζάνα τριμμένη, (εμείς είχαμε κεφαλοτύρι και αυτό βάλαμε)

Αλατοπίπερο (το οποίο ξεχάσαμε αλλά βάλαμε αργότερα στο ντιπ γιαουρτιού, οπότε το σώσαμε!)

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κάθετες φέτες πάχους 5 χιλιοστά (Αυτό σημαίνει λεπτές φέτες, πιο λεπτές από αυτές που βλέπεις στη φωτό!)
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και λαδώνουμε τις ροδέλες των κολοκυθιών μας. Και από τις δύο πλευρές, έτσι;
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί και τη φρυγανιά! (Εδώ μπαίνει και το αλατοπίπερο που ξεχάσαμε)
  • Βουτάμε κάθε φέτα από τα κολοκυθάκια στο μείγμα που μόλις ανέφερα έτσι ώστε να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές και να κολλήσει το μείγμα, πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια και τις τοποθετούμε σε μία στρώση στο ταψί.
  • Ψήνουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά, για 25 με 30 λεπτά (τα λεπτά γίνανε όντως τσιπς! Τα χοντρά κομμάτια ήταν νόστιμα, αλλά τσιπς δεν τα έλεγες!).

Για το ντιπ γιαουρτιού ο Άκης έλεγε άλλα, τύπου λάιμ και δυόσμο.

Εμείς βάλαμε:

200 γρ γιαούρτι

Σκόρδο

Μισό τσικ ξύδι και λάδι

Αλατοπίπερο

Ανακατέψαμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι και βουτήξαμε τα κολοκυθάκια!

Καλή όρεξη!

About Author

Μοιραστείτε το :