Αγαπητό μου ημερολόγιο,  Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ

Είσαι Ζυγός; Στέλνω ευχές κι αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

Μοιραστείτε το :

Οκτώβρης!  

Ο μήνας που τρώω τη μία τούρτα μετά την άλλη!

Όχι ότι ο προηγούμενος μήνας δεν είναι γλυκός! Ίσα ίσα που γενεθλιάζουν οι σημαντικοί Παρθένοι της ζωής μου! 

Ο Σεπτέμβρης δίνει επάξια την εορταστική σκυτάλη στον Οκτώβρη και τους Ζυγούς! Έχω γενέθλια εγώ κι όλο μου το σόι, ο γιος μου, η κόρη μου, ο κουνιάδος μου, ώπα, αυτός είναι Σκορπιός, δεν παίζει μπάλα σε αυτήν την ανάρτηση!

Η τούρτα του όμως συμπεριλαμβάνεται στις θερμίδες του Οκτωβρίου που είναι πολλέεεεες, πάαααρα πολλέςςς και Σούζη τρως, και δεν ψεύδεσαι και τρως και τι να σου πω, μακάρι να τα πάρεις σε μπόι!

Που λες, είναι τέλειο να είσαι Ζυγός! 

Γι’ αυτό άλλωστε κι όλοι θέλουν έναν Ζυγό στη ζωή τους! Στα έχω πει εδώ όλα τα ωραία του, που είναι και πολλά, εντελώς επιστημονικά και αντικειμενικά, μην τα ξαναγράφω τώρα και σε κουράζω και κουράζομαι, επίσης! 

Χίλια καλά έχει ο Ζυγός, όλοι θα θέλανε να ανήκουν σε αυτό το όλο χάρη και ομορφιά ζώδιο αλλά μόνο κάποιοι είμαστε οι τυχεροί! 

Και λέω τυχεροί, γιατί ποιος δε θα θελε να βασανίζεται ολημερίς και ολονυχτίς με διλήμματα και αποφάσεις που δεν μπορεί να πάρει; 

Καμία επιλογή να μην είναι εύκολη; Μα καμία;

Να Ζυγίζει από δω, να ζυγίζει από κει, και στο τέλος να αναγκάζεται να αποφασίζει κάνοντας αμπεμπαμπλόμ του κίθε μπλομ;

Να πηγαίνει μπρος, μετά κάτι ή κάποιος να τον γυρίζει πίσω και εν τέλη από τα πολλά πισωγυρίσματα, να βρίσκεται στο ίδιο σημείο; 

Που να θεωρεί μεν ότι η αλλαγή είναι καλή, αλλά η σταθερότητα καλύτερη; Ή μήπως το ανάποδο; Να μην μπορεί να αποφασίσει ούτε γι αυτό! Κι όλο αυτό να το δυσκολεύει ταυτόχρονα και η κwλοπιλαλίαση άκα ανυπομονησία, που την έχει μπόλικη!

Ποιος δε θα θελε να καίει τον εγκέφαλο του με χιλιάδες σκέψεις, διότι πρόκειται περί εγκεφαλικού ζωδίου και ουχί επιφανειακού, της εμφάνισης, τα φρου φρου και αρώματα που λένε οι υπόλοιποι του Ζωδιακού κύκλου που το ζηλεύουν;  

Κι όταν θα παιρνε τη ρημάδα την απόφαση, ποιος δε θα θελε να μην έχει καμία πειθαρχία να την κάνει πράξη; Κι άρα στο τέλος να κάνει μια τρύπα στρογγυλή, ωσάν το μηδενικό, στο νερό; 

Αμ, το άλλο; Που κάνει ισορροπία σαν αυτούς στο ηλεκτρικό πατίνι (επικίνδυνο, ειδικά στις μεγάλες λεωφόρους, αν με ρωτάς!), για να τους έχει όλους ευχαριστημένους; People pleaser το λέει η αγαπημένη μου Ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου!

Μην πει ή κάνει κάτι και στενοχωρήσει τον άλλον, μην ενοχλήσει / ταράξει / γουατέβερ, τον παράλλο!

Μην προκαλέσει ένταση που δεν την μπορεί καθόλου, ως γνωστόν υπέρμαχος του κάντε έρωτα κι όχι πόλεμο!

Ωστόσο, να τα λέμε κι αυτά, αν και λάτρης της ηρεμίας και της αρμονίας ταυτόχρονα, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι και γκρινιάρικο ζώδιο! Βασικά, δε γκρινιάζει, που έλεγε κι η γιαγιά μου, παράπονο κάνει. 

Μπορεί να το κάνει γλυκούλικα, με τακτ και διπλωματία, η χάρη και ομορφιά που είπαμε και προηγουμένως, αλλάαααα, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!  

Βέβαια, ο αποδέκτης της γκρίνιας /παραπόνου φταίει, έτσι; Γιατί όλα κι όλα ο Ζυγός είναι δίκαιο ζώδιο! Τοις πάσοι γνωστό!

Ωστόσο, θα μπορούσε και να μην κάνει πρωταθλητισμό στο να τα παίρνει όλα βαρέως βαρών, κάτσε κάτω από την μπάρα, κουλουπού. 

Και δεν του φτάνουν τα δικά του, αλλά παίρνει πάνω του και τα προβλήματα και τους προβληματισμούς των άλλων. Αυτή η EQ, πια μας έχει καταστρέψει, EQ go home, λέμε!

Πάντως, καλύτερα να στη «λέει», που το κάνει και χαριτωμένα, παρά να μη μιλάει. Αν δε μιλάει, οου νόου , Houston, We’ve Got a Problem και Ran Forest Ran! Διάλεξε όποια ταινία θες!

Αν το παρλαπιπίστικο Ζυγάκι που μιλάει με την ταχύτητα του ανέμου, Ζώδιο τους αέρα, γαρ, είναι σιωπηλό, δεν είναι για καλό. Τραστ μι. 

Έτσι που λες….Ξέρω, θα ήθελες κι εσύ να είσαι να είσαι με το ένα πόδι στην πραγματικότητα και το άλλο στον κόσμο σου, αλλάαααα… λίγοι έχουμε την πολυτέλεια!

Ποιος αναγνώρισε τον εαυτό του; Να σηκώσει χέρι! 

Εσύ;

Χρόνια σου Πολλά! Και σσσσς, όλα αυτά τα λέω για ξεκάρφωμα! Οι καλύτεροι είμαστε! Όμορφοι, συνεργάσιμοι, συντροφικοί, αξιαγάπητοι, αστείρευτοι, καλλιτέχνες!

Όσο για τα κουσουράκια παραπάνω, όπως είπε κι ο Ρομέν Ρολάν, Γάλλος συγγραφέας, που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1915,

«Ένα ελάττωμα ομολογημένο και ήδη αναγνωρισμένο είναι κατά το μισό διορθωμένο.»!

Σμουτς!

About Author

Μοιραστείτε το :