eurovision
Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ,  Σκέφτομαι και γράφω

Eurovision – after!

Μοιραστείτε το :

Με την Εurovision έχω να ασχοληθώ από τότε που πήρε μέρος ο Saaaakiiiiiis κι η Έλενα Παπαρίζου!

Μετά, λίγο που μεγάλωσα, λίγο που στέλναμε αδιάφορα τραγούδια, σταμάτησε να με ενδιαφέρει. Φέτος όμως, μου κίνησε πάλι το ενδιαφέρον, αφενός, γιατί το τραγούδι που θα στέλναμε μ’αρεσε, αφετέρου γιατί η Κύπρος κατέβαινε με ένα δυνατό όνομα και τραγούδι.

Στο ελληνικό κομμάτι, μου άρεσαν όλα κι η φωνή της Τερζή, κι ο στίχος κι η μουσική κι το νόημα και και και ο Δημήτρης Βλάχος στο video clip! Πόσο χάρηκα που τον ξαναείδα! Μα πού χάθηκε αυτό το παλικάρι, σαν τα κρύα τα νερά; Δημήτρη Βλάχο, πουυυυυύ είσαιιιιι;;; Γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα!!!

Όσον αφορά στο κυπριακό κομμάτι, είχα να ακούσω από την εποχή της Ευριδίκης -Κοργιαλά και το “Comme ci comme ca” κάτι που να μου αρέσει τόσο πολύ, να το τραγουδώ και να το χορεύω!

Τη Φουρέιρα προσωπικά τη γουστάρω. Λέει mainstream – dance τραγούδια, ακριβώς το στιλ μου. Τη χορεύω την κοπέλα και μου αρέσει και σαν σκηνική παρουσία.

Και να σου πω και κατι άλλο; Τη συμπαθώ. Και δε με νοιαζει καθόλου που έκρυψε στην αρχή ότι είναι από την Αλβανία. Φαντάζομαι το μπούλινγκ που είχε φάει μικρό κοριτσάκι, σε συνδυασμό με τη φτώχια κι όλα αυτά. Βρήκε την ευκαιρία, την άρπαξε από τα μαλλιά και δεν άφησε τίποτα να μπει εμπόδιο στην επιτυχία που την αξίζει κιόλας, γιατί τη δουλεύει.  Λίγη περισσότερη ενσυναίσθηση να είχαμε όλοι και λιγοτερη διάθεση για κράξιμο γενικώς, τι καλά που θα ήταν!

Εμένα το “Fuego” μ’ αρέσει λοιπόν κι οταν το βάζει το MAD, δυναμώνω ένταση και χορεύω! Στο σαλόνι μου, μπροστά στον καθρέφτη μου, τα ‘χουμε ξαναπεί!

Που λέτε, το βράδυ του ημιτελικού με τον άντρα μου βλέπαμε “suits”, αλλά όταν τελειώσαμε το τρίτο σερί επεισόδιο, το γύρισα μία στην ΕΡΤ, να δω τι γίνεται.

Έπεσα ακριβώς πάνω στη Φουρέιρα!! Φοβερό timing! Μου άρεσε πολύ! Ok, δε λέω ότι άκουσα καμία τρελή φωνή, αλλά χοροπήδα εσύ 5 λεπτά πάνω στις τακουνάρες και χωρίς να χρειαστεί να τραγουδάς ταυτόχρονα κι έλα πες μου, αν είναι εύκολο!

Κορμάρα, προσωπάρα, κίνηση, φωτιά και λαύρα, απ’ όλα είχε! Λίγο το κεφάλι, ίσως να είχε μια υπερβολή στην κίνηση, αλλά εντάξει, δε με χάλασε.

Μετά στην επανάληψη, είδα την εμφάνισης της Γιάννας της Τερζή. Μου φάνηκε σαν να μην τραγουδάει καν. Δεν κατάλαβα τι ΈΓΙΝΕ, αλλά κρίμα. Χαντακώθηκε. Το μπλε χέρι εξαρχής δεν μου είχε φανεί καλή ιδέα. Άκουσα ότι κάποιο εύρημα ήταν να γίνει και δεν έγινε, αλλά και πάλι αυτό φταίει; Δεν ξέρω, στο ραδιόφωνο πάντως που το ακούω είναι ένα πολύ καλό κομμάτι, τέλος πάντων, κρίμα.

Το Σάββατο δεν είδα τον διαγωνισμό, γιατί δεν είχα καταλαβει ότι ήταν αυτό το Σάββατο, είμαι η νούμερο ένα Eurovision-Fan, όπως βλέπεις! :Ρ

Θα είχα πορωθεί, γιατί η Φουρέιρα απλώς μ΄αρέσει, αλλά την ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ! Έμαθα ότι βγήκε δεύτερη! Κρίμα, αλλά το νικήτριο κομμάτι της Netta, το “Toy” είναι πολύ καλό, ανεβαστικό! Το ακούω και αυτό απο το MAD και το χορεύω επίσης. Περνάει κι ωραίο μήνυμα, αφορά στις γυναίκες που έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, οπότε θα το καταπιώ που δε νίκησε η Κύπρος μου!

Τα άλλα τραγούδια δεν τα ξέρω, οπότε δεν μπορώ να τα σχολιάσω!

Αυτά, λοιπόν! Μέχρι του χρόνου στην Ιερουσαλήμ!


Πηγή φωτογραφίας

Μοιραστείτε το :