Γλυκές νοστιμιές

Φανταστική Τούρτα σοκολάτα με δημητριακά και γιαούρτι!

Μοιραστείτε το :

Τούρτα σοκολάτα που δεν παχαίνει, ομορφαίνει, υπάρχει;

Αμέ! Στο περίπου, αμέ, δηλαδή! Σίγουρα έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από αυτό που περιμένεις όταν ακους τούρτα!

Πήρα τη συνταγή από εδώ και άλλαξα κανα δυο συστατικά, τύπου δεν είχα βανίλια και δεν έβαλα, όχι για να κάνω μαγκιές, δηλαδή.

Ε, μετά σκέφτηκα να γλιτώσω και κάποιες θερμίδες, μην πάει χαμένο και το BodyCompass, οπότε, αντικατέστησα το βούτυρο με ηλιέλαιο και την κουβερτούρα τη μείωσα στη μισή ποσότητα, συμπληρώνοντας με κακάο.

Διακόσμησα με χρωματιστή τρούφα για να δελεάσω τα παιδιά μου, που αν δεν έχει ζάχαρη το γλυκό, το καταλαβαίνουν και όσο νόστιμο και αν είναι, δεν το τρώνε!

Ξετρελάθηκα, έχω να σας πω, αν και ομολογώ ότι την έφτιαξα επιφυλακτικά!

Αυτή την τούρτα σοκολάτα την έχω εντάξει στις επιλογές του πρωινού μου!

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 3 κούπες δημητριακά (βάλαμε μισά σοκολατένια, μισά ολικής άλεσης)
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης, εμείς χρησιμοποιούμε της Nesquik, της Nestle, επειδή έχουν κακάο, είναι ολικής άλεσης και νόστιμες (ευχαριστούμε Mom Tales!)
  • 50 γρ κακάο
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1½ κ.σ. μέλι

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια και 200 γρ κακάο)
  • ⅔ κούπας γάλα (150g)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200g)

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Για τη βάση: Απλώνουμε τις νιφάδες βρώμης σ’ ένα ταψάκι σε λεπτή στρώση. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Αφού κρυώσουν, τις βάζουμε στο multi μαζί με τα δημητριακά και τα αλέθουμε!

Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το μέλι, αφού πρώτα το έχουμε ζεστάνει.

Τα ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί καλά το μείγμα. Σε μια κουμπωτή φόρμα με διάμετρο 20−22cm ή σ’ ένα τσέρκι που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μία λαδόκολλα, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της βάσης πατώντας το με ένα κουτάλι. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Βήμα 2ο

Για την κρέμα σοκολάτας: Βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα, τη λιώνω στο φούρνο μικροκυμάτων.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες, αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα και το κακάο.

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια (που και αν δεν έχεις, δεν πειράζει!), ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.


Βήμα 3ο

Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες για να σφίξει και να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρουμε,με ό,τι νομίζουμε! Εμείς βάλαμε φράουλες και τρούφα!Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

About Author

Μοιραστείτε το :