Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ,  Σκέφτομαι και γράφω

Ο Jedediah Corwyn Voltz κατασκευάζει μικροσκοπικά νεραϊδόσπιτα μέσα σε γλάστρες!

Μοιραστείτε το :

Ο Jedediah Corwyn Voltz εργάζεται ως σκηνογράφος στο Λος Αντζελες και ζει σ’ ένα σπίτι που ξεχειλίζει από φυτά. Το πράσινο κι οι κατασκευές πάντα διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο στη ζωή και την καθημερινότητα του.

Ως παιδί, συνήθιζε να κατασκευάζει οχυρά για τα στρατιωτάκια του μέσα στα φυτά του κήπου και να παίζει με αυτά. Το χειμώνα που λόγω κρύου έμενε αναγκαστικά μέσα στο σπίτι, χρησιμοποιούσε τη μεγάλη συλλογή από εσωτερικά φυτά της μαμάς του. Μέσα σε αυτά τοποθετούσε τις κατασκευές του, οι οποίες αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού του.

Κι ως μεγάλος όμως, συνέχισε τη δραστηριότητα αυτή. Είναι απίθανο να βρεθεί φυτό στο σπίτι ή την αυλή του χωρίς κάποια λιλιπούτεια κατασκευή να επεκτείνεται από το χώμα ως τα κλαδιά του. Ανάλογα με την έμπνευσή του κατασκευάζει παραμυθένια σπιτάκια με στέγες, σκαλιά, έπιπλα και σημάδια ζωής. Ολόκληροι κόσμοι φαντασίας φτιαγμένοι από σίδερα, ξύλα, υφάσματα κι άλλα υλικά που περισσεύουν στο χώρο εργασίας του, ξεπηδάνε μέσα από κάκτους και φυτά εσωτερικού χώρου.

Στο πέρασμα του χρόνου ολοκλήρωσε μια σειρά από μικροσκοπικά νεραϊδόσπιτα ενσωματωμένα μέσα σε γλάστρες, την οποία ονόμασε «somewhere small». Το έργο με τις μικροσκοπικές αυτές δημιουργίες εκτέθηκε στη γκαλερί / μπουτίκ Virgil Normal στο Λος Αντζελες.

Δυνατότητα αγοράς on-line δεν υπάρχει, ωστόσο ο ίδιος ο καλλιτέχνης δέχεται παραγγελίες κατόπιν επικοινωνίας.


Άρθρο μου στο e-motions.gr

About Author

Μοιραστείτε το :