Μπισκοτογλυκό
Ας εγκαινιάσουμε τη στήλη που αφορά στο φουντούκι, με μια ωραία, γλυκιά συνταγή!
Είναι τόσο απλή και γρήγορη, που μπορείς να την φτιάξεις με τον τρίχρονο γιο σου! Κυκλοφορεί ευρέως σε παραλλαγές και είναι παντός καιρού, μπορούμε δηλ να την κάνουμε απλώς για να έχουμε γλυκό σπίτι μας (και να ‘χουμε να κεράσουμε αν μας χτυπήσει το κουδούνι κάνας φίλος/συγγενής), ή να του βάλουμε κεριά και να το κάνουμε τούρτα!
Εμείς με το φουντούκι μου, όπως και θα δείτε απ’τις φωτογραφίες που ακολουθούν, την ετοιμάσαμε για τα γενέθλιά του, να κεράσει τους φίλους του στο σχολείο.
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ βούτυρο
- 6 κουτ. σούπας κορν-φλάουρ
- 8 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουβερτούρα
- 1 κρέμα γάλακτος φουλ λιπαρά (σημαντικό, αν είναι light ,δε θα γίνει σαντυγί, όση ώρα και αν χτυπάτε), παγωμένη στο ψυγείο
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 2 πακετάκια m &m’s
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια με τα χέρια μας και τα βάζουμε στο πυρέξ.
Βήμα 2
Βράζουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και σχεδόν όλη την κουβερτούρα (κρατάμε ένα τετράγωνο από τη κουβερτούρα για το τέλος). Ανακατεύουμε με προσοχή, να μην πήξει απότομα η κρέμα μας. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω απ’τα μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 3
Χτυπάμε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει, να γίνει σαντιγί και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ και το ζαχαρούχο γάλα.
Όταν κρυώσει το γλυκό στο πυρέξ, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ από πάνω.
Βήμα 4
Last but not least, τρίβουμε το τετράγωνο από τη κουβερτούρα που φυλάξαμε στην αρχή από πάνω, ρίχνουμε και τα πολύχρωμα m&m’s, τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο για κανά 2 ωρο, εισπράτοντας τα συγχαρητήρια από τα μέλη της οικογένειας! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
About Author
