Βιβλία ενηλίκων

Οι τρεις Άσοι – Εκδόσεις Ψυχογιός

Μοιραστείτε το :

“Οι τρεις Άσοι”, το νέο μυθιστόρημα της Λένα Μαντά μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, και είναι συναρπαστικό!

Το διάβασα με μια ανάσα!

Από την πρώτη σελίδα σε καθηλώνει και ξέρεις ότι δε θα το αφήσεις κάτω μέχρι να το διαβάσεις όλο.

Η πένα της κας Μαντά, δε χρειάζεται συστατικές επιστολές. Σε ταξιδεύει, σε μαγεύει, σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι να φτάσεις στην τελευταία σελίδα και τη λύτρωση!

Και οι τρεις πρωταγωνιστές του βιβλίου της, οι τρεις Άσοι της, αναπτύσσονται, εξελίσσονται, περνάνε δοκιμασίες και είναι εξίσου ερωτεύσιμοι σαν χαρακτήρες.

Η ίδια η συγγραφέας εξομολογείται στις πρώτες σελίδες ότι πρώτη φορά νιώθει έτσι για ήρωες των βιβλίων της, ότι δεν μπορεί να «ξεχωρίσει» κανέναν τους. Ίσως γιατί κι οι τρεις έχουν στοιχεία από αγαπημένους της χαρακτήρες στα προηγούμενα βιβλία της.

Κι οι δεύτεροι χαρακτήρες όμως, δε μένουν ελλιπείς και αδικημένοι. Δεν υπάρχουν μέσα στην ιστορία απλώς για να γεμίζουν σελίδες, αλλά συμμετέχουν στην υπόθεση ενεργά.

Είναι αναγκαία η ύπαρξή τους. Χωρίς δικές τους αποφάσεις και πράξεις, δε θα υπήρχε εξαρχής η φιλία και το δέσιμο των τριών Άσων.

Η ιστορία είναι καλογραμμένη, ευκολοδιάβαστη, έχει αγωνία, συγκίνηση, περιπέτεια, δολοπλοκία, μυστικά, έρωτα, φιλία, οικογένεια. Όλα μαζί δεμένα αριστοτεχνικά.

Κάποιες συγκυρίες, μπορεί να φανούν κάπως, αλλά αφενός διαβάζουμε και απολαμβάνουμε μυθοπλασία, αφετέρου, όλοι ξέρουμε ότι αν η μοίρα έχει όρεξη, παίζει πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια!

Και κάτι άλλο πάνω σε αυτό το τελευταίο. Η μοίρα /τύχη/ πεπρωμένο φέρνει διάφορα στο δρόμο όλων. Και των ηρώων του βιβλίου και σε εμάς τους αναγνώστες.

Το τι θα κάνουμε όμως με αυτά τα διάφορα είναι δική μας επιλογή.

Η υπόθεση;

Τρία δεκάχρονα αγόρια γνωρίζονται τυχαία σε ένα Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί βρίσκονται επειδή οι μαμάδες τους μην έχοντας πού να τα αφήσουν, τα πήραν μαζί τους, όταν πήγαν να δούνε πού έμπλεξαν πάλι οι σύζυγοί τους.

Ο ένας σύζυγος είναι κλέφτης, ο άλλος νονός της νύχτας κι ο τρίτος αντίστοιχα παλιάνθρωπος.

Αυτή η γνωριμία των παιδιών, που θα μπορούσε να τελειώσει σε εκείνη τη νύχτα, μετατράπηκε σε σχέση ζωής, σε αδερφική φιλία, σε αγάπη ιερή.

Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες στη ζωή τους και τον ασυνδύαστο… συνδυασμό τους, κυρίως λόγω επαγγέλματος που επέλεξαν -ο ένας έγινε υψηλόβαθμος ιερέας, ο δεύτερος αξιωματικός της αστυνομίας κι ο τρίτος, ο γιος του νονού της νύχτας, συνέχισε την “οικογενειακή επιχείρηση”, – τα κατάφεραν.

Όλες οι πιθανότητες ήταν εναντίον τους, αλλά η φιλία τους άντεξε στον χρόνο κι όχι μόνο αυτό. Οι ίδιοι οι τρεις Άσοι, όπως αυτοαποκαλούνταν από τη στιγμή που μάθανε ότι γεννήθηκαν κι οι τρεις την πρώτη του μηνός, άντεξαν, επέζησαν λόγω αυτής της φιλίας.

Τι γίνεται όμως όταν εμφανίζεται στη ζωή τους μια πολύ επικίνδυνη και ύπουλη Ντάμα;

Τι έκβαση θα χει το παιχνίδι; Η μοίρα θα ευνοήσει την Ντάμα ή τους  τρεις Άσους;

Από το οπισθόφυλλο:

Γεννήθηκαν και οι τρεις την πρώτη του μηνός. Στα δέκα τους χρόνια συναντήθηκαν τυχαία μια νύχτα σ’ ένα αστυνομικό τμήμα κι έγιναν αχώριστοι από ιδιοτροπία της μοίρας. Ήταν πλέον Οι τρεις Άσοι. Πήραν δρόμους που τους έφεραν αντιμέτωπους και το μόνο τους μέλημα ήταν να διαφυλάξουν εκείνη την αλλόκοτη φιλία.

Ένας ιερέας, ένας αστυνομικός κι ένας νονός της νύχτας… Τι πιθανότητες είχαν να συνεχίσουν την παράλληλη πορεία τους; Δοκιμάστηκαν σκληρά σε κάθε τους βήμα, αλλά άντεξαν.

Μέχρι που μια Ντάμα ανακάτεψε ύπουλα την τράπουλα και έστησε το παιχνίδι.
Η μοίρα αποφάσισε να ρίξει ξανά τα χαρτιά όπως εκείνη ήθελε. Κράτησε στο μανίκι της κρυμμένους τρεις Άσους…

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία και εδώ.

Επίσης, ένας τυχερός αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα αντίτυπο παίρνοντας μέρος στο Giveaway που κάνουμε με τις Εκδόσεις Ψυχογιός στο Instagram! (Τα προφίλ μου στα Social Media, βρίσκονται πάνω δεξιά, όπως διαβάζεις τώρα!)

About Author

Μοιραστείτε το :