Σκέφτομαι και γράφω

Η Freediver πρωταθλήτρια αδερφή μου!

Μοιραστείτε το :

Χαπακωμένη και με νάρθηκες στα χέρια σου γράφω με μεγάλη περηφάνεια ότι η αδερφή μου, η Έλενα Γοργονίδου του γένους Δελφίνι, έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ελεύθερης κατάδυσης που διοργανώθηκε τις προάλλες στην Καλαμάτα από το καταδυτικό κέντρο Freediving Club Greece

Κατέβηκε σε 1 λεπτό και 35 δεύτερα, με μία μόνο αναπνοή, 50 μέτρα στον βυθό!

Τώρα τι να σας πω, μπορεί να έχει και βράγχια κάπου κρυμμένα μέσα της και να μη μας τα δείχνει!

Θα της ευχηθώ να πηγαίνει όλο και πιο βαθιά, να πιάνει πάτο ωκεανού και στη συνέχεια να εμφανίζεται με το νέο ρεκόρ της εις τον αφρό της θάλασσας σαν την ωραία θεά Αφροδίτη που αναδύθηκε από τη θάλασσα λαμπερή, παρθένα και γυμνή!

Όκ, για τα δύο τελευταία, δεν ξέρω, φαντάζομαι μπορούμε να τα παραβλέψουμε!

Freediver, λοιπόν η αδερφή, για την οποία σου έχω μιλήσει κι εδώ και ουχί freedriver που τη βλέπω στο δεύτερο να βαδίζει τα χνάρια μου.

Να σου πω και κανα δυο πράγματα για το άθλημα; Όχι ότι είμαι η πλέον ειδική να μιλήσω, τα πάνω πάνω ξέρω, τα όσα βλέπει η πεθερά!

Προσωπικά, μέχρι κάνα μακροβούτι φτάνω, μεγάλο όμως, εεεεε; Και δατς ιτ!

Ένας Freediver, ελεύθερος δύτης στα ελληνικά ή δύτης- άπνοιας, παίρνει μια μοναδική αναπνοή αέρα στην επιφάνεια και ολοκληρώνει όλη του την ελεύθερη κατάδυση με το οξυγόνο που παρέχεται από αυτή την αναπνοή.

Αυτό ονομάζεται άπνοια, ή “χωρίς αναπνοή”.

Χρειάζεται σωστή εκπαίδευση και δουλειά και συγκέντρωση για να κατακτήσεις κάθε παραπάνω μέτρο και να το προσπαθήσεις όταν μπορείς και είσαι έτοιμος.

Όπως όλα τα σπορτς, μπορεί να είναι επικίνδυνο αν δεν το κάνεις με τους σωστούς όρους κι ένας από αυτούς είναι να ξέρεις τα όριά σου, νάτα πάλι τα όρια, πανταχού παρόντα!

Πρέπει να ξέρεις να μην υπερβαίνεις τα όριά του σώματός σου και της αντοχής σου είτε στην επιφάνεια, στο σπίτι /δουλειά /σχέσεις σου, είτε υποβρύχια.

Για όλα αυτά πρέπει να χεις καλό προπονητή και η αδερφή μου λέει ότι έχει τον καλύτερο, τον @dimitriskoumoulos, ο οποίος συνέβαλε στο να κάνει την πιο όμορφη βουτιά της ζωής της μέχρι στιγμής, δικά της λόγια!

Βλέπω πάλι το βίντεό της και κλαίω! Τον ατελείωτο έχουν αυτά τα κλάματα!

Συγχαρητήρια και εις ανώτερα κορίτσι μου, να χτυπάς το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, να ανέβεις όσο πιο ψηλά επιθυμείς και γίνεται, και κάθε φορά να κάνεις την πιο όμορφη βουτιά της ζωής σου!

About Author

Μοιραστείτε το :