μπράουνι με αβοκάντο
Γλυκές νοστιμιές

Σοκολατένιο μπράουνι με αβοκάντο

Μοιραστείτε το :

Ποιος θέλει να φάει κάτι λαχταριστό και σοκολατένιο που να μην παχαίνει;

Ποιος κάνει διατροφή αλλά δεν μπορεί να μείνει μακριά από σοκολατένιες γεύσεις;

Εσύ; Κι εγώ!

Σου έχω μια συνταγή που έχω λατρέψει για σοκολατένιο μπράουνι με αβοκάντο! Ναι, ναι, αβοκάντο! Δεν ξέρω αν ανήκεις σε αυτούς που το λατρεύουν ή σε εκείνους που δεν το θέλουν καθόλου, αλλά η συγκεκριμένη συνταγή είναι και για τουν μεν και για τους δε(ν)!

Προσωπικά, το αβοκάντο, το σελέμπριτι της  υγιεινής διατροφής, πάντα το προσπερνούσα, μέχρι που α) ξεκίνησα… διατροφή και β) μου δώσανε αυτήν τη συνταγή.

Ποιοι μου την έδωσαν; Τα κορίτσια του #bodycompass_team. Έτσι  λέγεται το πρόγραμμα, αν το βάλεις με χάσταγκ στο ίνσταγκραμ θα στο βγάλει.

Διανύω την τρίτη από τις έξι βδομάδες του συγκεκριμένου προγράμματος διατροφής και γυμναστικής, κι οκ, στο εγγυώμαι προσωπικώς, ότι αποδίδει. Χωρίς να πεινάς και με νοστιμιές σαν την ακόλουθη, την οποία φτιάχνω κάθε μέρα γιατί είμαι και σοκοχόλικ!

Θα γράψω αναλυτικό άρθρο για το bodycompass, μόλις το ολοκληρώσω! Τρεις βδομαδούλες μου μένουνε και ανάμεσα σε όλα αυτά τα λαχταριστά και υγιεινά που συνάντησα, αυτό το σοκολατένιο μπράουνι, ανήκει στα τοπ 3 μου!

Λεπόν, γι αυτή τη σοκολατένια λιχουδιά που μπορείς να φας άφοβα, θα χρειαστείς:

Υλικά:

  • 1 αβοκάντο λιωμένο
  • 1 ώριμη μπανάνα (είχα δυο μικρές μπανάνες)
  • 3αυγά
  • 50 γρ κακάο
  • 50 γρ αλεύρι (έβαλα αυτό που φουσκώνει μόνο του αλλά τα κορίτσια μου γράφανε βρώμης ή ολικής. Αν βάλεις τέτοιο, θα προσθέσεις και 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν)
  • 100γρ ζάχαρη (προτίμησε καρύδας λένε τα κορίτσια, περιέργως, είχα στα ντουλάπια μου)
  • 50 γρ σταγόνες κουβερτούρας (έλιωσα τρία – τέσσερα πλακάκια κουβερτούρας)
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μισό τσικ αλάτι
  • Κανέλα, αν θες, εγώ δεν ήθελα.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στο τέλος προσθέτουμε και την κουβερτούρα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό πυρέξ, (το τονίζω το μικρό, γιατί την πρώτη φορά το έφτιαξα σε μεγάλο και τα κομμάτια μου βγήκαν φλοίδες!).

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα~ Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά βουρ!

ΥΓ: Έχει μόνο 150 καλές ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ θερμίδες το κομμάτι! (Το κομμάτι μην είναι σαν την Πελοπόννησο. Το 1/9 από όλη την ποσότητα)

ΥΓ 2: Μπορείτε να το συνοδέψετε με εξίσου λαχταριστές φράουλες!

About Author

Μοιραστείτε το :