Λαχταριστό κέικ βανίλια – σοκολάτα
Για να γλυκάνουμε τον Κορονοϊάτο Απρίλη που μόλις έφτασε, τα φουντουκοκαραμελάκια μου, φτιάξανε ένα κέικ βανίλια – σοκολάτα, να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
Στο φουντουκόσπιτο, κάθε φορά που θέλουμε να φτιάξουμε κάτι, χρησιμοποιούμε τη μέθοδο άμπεμπαμπλόμ ανάμεσα στον Άκη και την Αργυρώ! Τους λατρεύουμε εξίσου!
Το τωρινό κέικ, είναι συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!
Υλικά:
- 250 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 τσικ αλάτι
- 3 κ.σούπας κακάο
- 5 κ.σούπας βραστό νερό
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, τις βανίλιες και ένα τσικ αλάτι. Χτυπάμε δυνατά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι και ξαναχτυπάμε το μείγμα.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε σιγά.
Βήμα 3ο
Σε ένα μπολ διαλύουμε στο νερό το κακάο. Στη μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα, ρίχνουμε εναλλάξ μία στρώση βανίλια από το μείγμα, μια σοκολάτα και το βάζουμε στο φούρνο!
Ψήνουμε στους 170 σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά και καλή όρεξη!
ΥΓ: Πιστεύω ότι αν ρίξουμε ρευστή κουβερτούρα από πάνω θα απογειωθεί αλλά, εε,ΧΜ, κάνουμε διατροφή, οπότε ό,τι μπορούμε να κόψουμε, το κόβουμε!