Πεντανόστιμο μη σοκολατένιο Κέικ!
Σπίτι μας, όπως θα χετε μυριστεί, μέρα παρά μέρα, ζαχαροπλάθουμε! Μα κουλουράκια, μα καπ κεικς, μα κέικς σκέτα χωρίς τα καπ!
Χθες, φτιάξαμε ένα ωραιότατο κέικ, παρόλο που δεν είχαμε τίποτα σοκολατένιο να ρίξουμε και παρέμεινε λευκό! Βγήκε αφράτο και νόστιμο με μια εσάνς πορτοκαλιού!
Υλικά
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250γρ βούτυρο
- 2μισι φλιτζάνια ζάχαρη
- 1μισι φλιτζάνι γάλα
- 4 αυγά
- Και ξύσμα από πορτοκάλι
Εκτέλεση
Πρώτα απ’ όλα ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς για να προθερμαθεί και στη συνέχεια πάμε να ασχοληθούμε με τα υλικά μας, να τα ρίξουμε στη λεκάνη, να τα ανακατέψουμε, να τα κάνουμε “ένα”!
Βήμα 1ο
Λιώνουμε το βούτυρο στο μικροκυμάτων και το βάζουμε σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε με το αρχαίο μίξερ που έχουμε από τον καιρό του Νώε και μας βολεύει (τσάμπα πήγε το σούπερ ντούπερ μαραφέτι του Πετρετζίκη)
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπάμε εννοείται ασταμάτητα και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα και το ξύσμα από το πορτοκάλι (την επόμενη φορά θα βάλω ένα πορτοκάλι ολόκληρο, λιωμένο στο μούλτι)
Βήμα 3ο
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μέχρι να ψηθεί, γλείφουμε ό,τι έμεινε στη λεκάνη!
Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απολαμβάνουμε!